Someron huonokuntoinen kerrostalo kiinnostaa ostajia – myös salolaisia mukana kisassa

0
Purku-uhan alle joutunut Evertintien kerrostalo on rakennettu vuonna 1968. Talo on tällä hetkellä tyhjänä.

Purkutuomion saanut Someron Evertintien vanha kerrostalo kiinnostaa useampaa ostajaa. Someron kaupunki sai talosta julkisessa tarjouskilpailussa kolme tarjousta. Tarjouksen jättivät Takatalo Oy Salosta, Harri Virta Somerolta ja Salon Hallitilat Oy, jonka takaa löytyy yrittäjä Matti Kakko .

–Yhteydenottoja tuli neljä, mutta yhtä niistä ei voi pitää tarjouksena, Someron kaupungin tilakeskuksen päällikkö ja Somerasuntojen toimitusjohtaja Jari Kauppi sanoo.

Someron kaupungin vuokra-asuntoja ylläpitävä Somerasunnot edellytti Evertintien kerrostalosta jätetyssä tarjouspyynnössä ostajaehdokkailta hinnan lisäksi selvitystä siitä, millaiseen tarkoitukseen ne haluaisivat talon ostaa.

Tarjouksia pyydettiin kiinteistöalan toimijoilta, joiden tarkoituksena olisi kunnostaa kerrostalo ja myydä huoneistot omistusasunnoiksi tai muuhun käyttötarkoitukseen. Huoneistojen jääminen vuokra-asunnoiksi rajattiin pois jo tarjouspyynnössä.

– Saaduissa tarjouksissa painottuu kerrostalon huoneistojen korjaaminen omistusasunnoiksi, Kauppi huomauttaa.

Somerasuntojen tarkoituksena oli purkaa Evertintieltä yksi kaupungin omistama kerrostalo vielä tämän vuoden aikana. Kaupunki on jo saanut purkuluvan kerrostalolle numero kahdeksan.

Purkupäätöksen tulo viime talvena julkisuuteen sai kerrostalosta kiinnostuneet ostajat kuitenkin liikkeelle. Mahdollisten ostajien yhteydenotot kaupunkiin johtivat siihen, että Somerasunnot päätti järjestää talosta julkisen tarjouskilpailun, joka päättyi maanantaina.

Somerasunnot päätyi aiemmin purkupäätökseen, koska kerrostalo vaatisi isoa remonttia. Alustavan selvityksen mukaan taloon pitäisi tehdä noin 400 000 euron remontti.

Someron kaupungilla on myös liikaa vuokra-asuntoja, joten kaikkiin vuokra-asuntoihin ei ole riittänyt asukkaita.

Kiinteistöosakeyhtiön hallitus käsittelee saatuja tarjouksia toukokuun lopulla. Someron kaupunginjohtaja ja Somerasuntojen hallituksen puheenjohtaja Sami Suikkanen on todennut aiemmin, että ennen lopullista päätöstä asiaan kysytään myös kaupunginhallituksen kanta.

Evertintien kerrostalo on valmistunut vuonna 1968. Talossa on viisitoista huoneistoa.

Somerasunnot on kokonaan Someron kaupungin omistama kiinteistöosakeyhtiö, jonka hallussa on 225vuokra-asuntoa. Kaikkiaan Someron kaupungilla on noin 390 vuokra-asuntoa.

Somerasunnot on ajautunut asuntojen korkeiden korjauskulujen ja tyhjien vuokra-asuntojen vuoksi pahoihin talousvaikeuksiin.