Someron monitoimihallin remontti mutkistui – rakennusurakka ei kiinnosta yrityksiä

2
Someron monitoimihallin remontissa on määrä korjata sisätiloja ja ilmastointia, lisäksi julkisivu ja vesikatto uusitaan.

Someron monitoimihalliin suunniteltu remontti on mutkistunut. Hallin korjauksen pitäisi alkaa kesäkuussa, mutta kaupunki ei saanut rakennusurakasta ainuttakaan ehdot täyttävää tarjousta.

Urakasta jätettiin yksi tarjous, mutta tarjouksen tehnyt yritys ei täyttänyt urakan ehdoksi asetettua puolen miljoonan euron liikevaihtovaatimusta. Someron tekninen johtaja Marko Mäkinen selittää yritysten heikkoa kiinnostusta rakennusurakan koolla.

– Rakennusurakka pyörii 250 000–350 000 eurossa, mutta pääurakoitsija vastaa työmaan hallinnosta ja kaikista palveluista koppeineen päivineen. Tämä on karkottanut yrittäjiä, Mäkinen sanoo.

Tekninen lautakunta erotti aiemmin rakennusurakasta vesikatto- ja julkisivutyöt omaksi urakaksi. Tavoitteena oli parantaa paikallisten yritysten mahdollisuuksia osallistua tarjouskilpailuun.

– Tavoite oli hyvä, mutta paikallisilta ei tullut tarjouksia. Ongelmana on se, että urakka on liian pieni, jotta se kiinnostaisi isoja rakennusyrityksiä. Pienet yritykset eivät taas täytä liikevaihtovaatimusta, Mäkinen huomauttaa.

Someron kaupungin tämän vuoden talousarviossa on varattu monitoimihallin remonttiin 730000 euroa.

Someron tekninen lautakunta käsitteli syntynyttä tilannetta kokouksessaan tiistai-iltana. Mäkinen esitti lautakunnalle neuvottelujen käynnistämistä rakennusurakasta sellaisen yrityksen kanssa, joka olisi työstä kiinnostunut. Kaupunki on löytänyt selvityksissä yhden yrityksen, jonka kanssa neuvotteluja voitaisiin käydä.

Monitoimihallin remontin on määrä alkaa kesäkuussa ja valmistua lokakuussa.

– Tavoitteena on edelleen, että työt saataisiin käyntiin mahdollisimman nopeasti, Mäkinen huomauttaa.

Keijo K.

Onkohan mahdollista, että Somero olisi jo valmiiksi huonossa maineessa rakennuttajana, eikä siitäkään johtuen kiinnostuneita tarjoajia tahdo löytyä? Montako Someron kaupungin rakennuskohdetta on mennyt ilman riitoja ja käräjöintiä?

Liikkuja

Sama tuli mieleen, kun seurasi surkuhupaisaa Kiiruun koulun rakentamista. Luottamushenkilöt haukkuivat suunnittelua ja rakentamista ja syyttivät tekijöitä jatkuvasti milloin mistäkin virheestä. Ei taida houkutella.