Taas kerran paremmin syöttänyt voitti – Kaarinan Pojat pelasi kuin miehet

0
KaaPo käytti muutaman kerran niin sanottua "kaaoskulmaa", jossa maalin eteen muodostetaan tiheä ja toisiaan tönivä lihamuuri.

Jalkapallon tärkein yksittäinen taito on syöttäminen. Joukkue, joka syöttää paremmin eli enemmän, tarkemmin ja monipuolisemmin, yleensä voittaa koko ottelun.

Salon Urheilupuiston nopeasti viilenneessä perjantai-illassa vierasjoukkue Kaarinan Pojat pelasi kuin miehet, mikä näkyi juuri syöttämisessä. KaaPo ei missään nimessä häikäissyt, mutta ei myöskään sortunut juuri virheisiin. Tuloksena SalPan näkökulmasta ärsyttävä 1–2-vierasvoitto.

– Pelasimme todella huonon pelin. Syöttäminen oli huonoa, reagoimme huonosti ja käytimme aivan liikaa energiaa erotuomareihin, SalPan päävalmentaja Ilkka Virtanen manasi.

– Kävimme ennen ottelua läpi, että kolme tietyn suunnan syöttöä ja KaaPo on auki. Silloin kun maltoimme ja uskalsimme pelata näin, joka kerta tuli maalipaikka. Mutta jos emme malta tai uskalla…

Malttiin ja uskallukseen vaikutti toki laadukas vastustaja ja etenkin sen keskikenttä, jota johti viimeiset kaudet TPS:ssä pelannut Niklas Blomqvist. Jos KaaPo olisi sortunut suurempiin virheisiin, SalPan hyväjalkaiset pelaajat olisivat päässeet hyökkäämään vauhdilla vastaan, mikä on yksi SalPan suurimmista vahvuuksista.

KaaPon oikeastaan ainoa dramaattinen virhe tuli jo ottelun neljännellä minuutilla. Ensimmästä kertaa SalPan avauskokoonpanossa pelannut oma kasvatti Olli Jakonen sai vasemmalla tilaa, voitti yksi vastaan yksi -tilanteen ja laukoi tulisesti kohti KaaPo-vahti Teemu Muurista, joka sylki pallon eteensä. Niko Leskelä oli kärppänä paikalla ja Muurinen rikkoi Leskelää.

Seuranneen rangaistuspotkun ampui maaliin Elmo Heinonen – maali oli Heinoselle jo kauden viides.

– Niin uskomattomalta kuin se kuulostaakin, niin avausmaali lamaannutti meidät, Virtanen hämmästeli.

Pian tilanne oli 1–1, kun Blomqvist ampui kulmapotkun jälkitilanteessa ilmeisesti säärisuojallaan omituisen kukkupallon yli SalPa-vahti Eemeli Mälkösen. Omituinen maali sai ensimmäistä kauttaan SalPan ykkösvahtina pelaavan Mälkösen hetkeksi tolaltaan, mikä näkyi ylivarovaisuutena.

KaaPo hallitsi ottelua tasoitusmaalista lähtien enemmän tai vähemmän selvästi. Niklas Kuusion vietyä toisella puoliajalla KaaPon johtoon Heinonen raivasi itselleen hyvän tasoituspaikan: pienestä kulmasta lähtenyt laukaus osui tolppaan.

Takaa-ajajana SalPa joutui käyttämään Virtasen mukaan kaikki kolme vaihtoaan loukkaantumisten takia, mikä ei nyt ainakaan nosta tasoituksen todennäköisyyttä. Vaihtopelaajista etenkin Jakosen tilalle tullut Kasperi Tuomi toi kentälle selvän lisäarvon.

Loppuminuuteilla SalPa antoi kulmapotkun, joka kuitenkin uusittiin. Erotuomari Pouria Notashin mukaan Heinosta rikottiin rangaistusalueella ennen kuin kulmapotkua annettiin ja siksi kulmapotku uusittiin. Virtanen ja Notash keskustelivat tilanteesta pitkään ottelun jälkeen varsin hyvässä sävyssä.

Tappio pudotti SalPan lohkon kärkisijalta kolmanneksi. Ohi rynnivät KaaPo ja ennakkosuosikki Gnistan.

Ensi viikolla SalPa kohtaa keskiviikkona Hongan Akatemiajoukkueen vieraskentällä ja sunnuntaina Tampere Unitedin kotikentällä.

– Tästä (ottelusta) video talteen ja maanantaina jatketaan. Hongasta on jo klipit olemassa, Virtanen kertoi.

SalPa saa ensi viikolla lisävahvistusta, kun viime kaudella PS Kemissä Veikkausliigaa pelannut Iiro Vanha liittyy joukkueen mukaan. Vanhan vahvuus on sama, mikä oli eilen SalPan heikkous – syöttäminen.

Kakkosen B-lohko: SalPa–KaaPo 1–2 (1–1)

Maalit:
5. Elmo Heinonen (rp.) 1–0
8. Niklas Blomqvist 1–1
62. Niklas Kuusio

SalPan kokoonpano: Eemeli Mälkönen; Viktor Limnell (v), Gentrit Kovaqi (v), Olli Jalli, Iku Leino; Ilari Koljonen, Jami Siirtola (v); Olli Jakonen (61. Kasperi Tuomi), Niko Leskelä (80. Pekka Mattila), Lucas Gabrielsson (68. Eetu Leppänen); Elmo Heinonen.
SalPan muut vaihtopelaajat: Topias Tiainen, Juho Henttinen ja Joonas Kontkanen.

Erotuomari: Pouria Notash
Yleisöä: 317
SSS-pisteet: Heinonen 3, Limnell 2, Tuomi 1.
SSS-pistetilanne: Heinonen 6, Limnell ja Siirtola 2, Tuomi ja Koljonen 1.
SalPan seuraava ottelu: ke 29.5. Honka Akatemia–SalPa Tapiolassa kello 18.30.