Teijo-Talot Oy vaihtaa jälleen toimitusjohtajaa

0
Teijo-Taloja on tehty Perniössä vuodesta 2000 alkaen.

Teijo-Talot Oy:n väliaikaisena toimitusjohtajana toimii yrityksen hallituksen puheenjohtaja Olli Raunio. Raunio korvaa Teijo-Talo Oy:tä viime vuoden heinäkuussa toimitusjohtajaksi valitun Timo Koiviston.

Olli Raunio toimii Teijo-Talot Oy:n väliaikaisena toimitusjohtajana ja jatkaa yrityksen hallituksen puheenjohtajana.

– Olen toimitusjohtajana väliaikaisesti ja uutta toimitusjohtajaa etsitään paraikaa rekrytointiyrityksen avulla. Toivotaan, että nyt löytyy vähän pidempiaikaisempi ratkaisu, Olli Raunio sanoo.

Olli Raunio on johtanut aiemmin perheyritys Raunion sahaa, jonka Westas Oy osti vuonna 2013.

Vajaan vuoden toimitusjohtajana toiminut Timo Koivisto ei jatka yrityksen palveluksessa.

Valmistaloja etenkin kunnille ja julkisyhteisöille valmistamaan keskittyneen Teijo-Talot Oy:n toimitusjohtajan paikalla on ollut melko tuulista, sillä Koivisto valittiin toimitusjohtajaksi viime heinäkuussa noin vuoden verran toimitusjohtajana toimineen Kirsi Ruohosen tilalle. Ruohonen valittiin toimitusjohtajaksi sen jälkeen, kun yrityksen perustaja Lasse Ojanen myi kesällä 2017 omistuksensa Aboa Venture Management Oy:n hallinnoimalle Länsi-Suomen Pääomarahasto Oy:lle, jolloin vaihtui myös yrityksen koko hallitus. Olli Raunio on toiminut hallituksen puheenjohtajana tästä alkaen.

Teijo-Talot Oy:n hallitus on myös uusiutunut. Hallituksesta ovat jääneet pois Jari Suominen ja Ville Karjalainen. Uutena hallituksessa ovat nyt mukana OP Lounaismaan Antti Lindstedt ja Tapio Peltomäki, ja hallituksessa jatkavat Petteri Laitala ja Olli Raunio.

Väliaikaisen toimitusjohtajan ja hallituksen puheenjohtajan Olli Raunion mukaan yrityksen tilauskanta on kunnossa ja taloudellisesti menee hyvin.

– Myynti ja tilauskanta on hyvällä tasolla, ollaan vähintään viime vuoden lukemissa. Kesäksi meillä on täysi työllisyystilanne.

Raunion mukaan viimeiset kaksi vuotta ovat olleet kiireisiä, mutta päätös luopua omakotitalojen rakentamisesta ja keskittyä kunta- ja yrityspuolelle on ollut oikea.

– Yrityksen tunnettavuus on kasvanut viimeisen parin vuoden aikana. Tarkoitus on jatkaa samalla kurssilla ja keskittyä julkisen puolen kohteiden rakentamiseen: paljon on tehty päiväkoteja, kouluja, lääkäriasemia ja hoivapuolen muuta rakentamista.

Yritys päätti luopua kuluttajille suunnattujen omakotitalojen rakentamisesta viime vuonna.

Teijo-Talot Oy on toiminut vuodesta 2000 Perniössä ja on tullut tunnetuksi perustuksineen täysin valmiiksi rakennetuista taloistaan. Yrityksen liikevaihto oli vuonna 2017 noin 16 miljoonaa euroa, viime vuonna yli 18 miljoonaa euroa. Tuotantolaitoksia Teijo-Talot Oy:llä on Salossa, Halsualla ja Hämeenlinnassa. Yrityksen pääkonttori sijaitsee Salossa.