USA otti haltuunsa pohjoiskorealaisen rahtilaivan pakotteiden rikkomisen vuoksi

6

Yhdysvaltain oikeusministeriö kertoi torstaina maan ottaneen haltuunsa pohjoiskorealaisen rahtilaivan, jolla epäillään rikotun maan vastaisia talouspakotteita. Ministeriön mukaan alusta on käytetty laittomasti hiilen vientiin Pohjois-Koreasta ja koneiden tuontiin ulkomailta.
Ministeriön mukaan rahasiirrot aluksen kunnostamiseen ja varustamiseen tehtiin amerikkalaisten pankkien kautta näiden tietämättä, mikä rikkoo Yhdysvaltain ja YK:n pakotteita.
– Tämä alus on nyt poissa vesiltä. Pohjois-Korea ja yritykset, jotka auttavat sitä välttämään Yhdysvaltain ja YK:n pakotteita, saavat oppia että käytämme kaikkia työkalujamme pakotteiden valvontaan – mukaan lukien takavarikointia ja rikossyytteitä, kommentoi tiedotteessa apulaisoikeusministeri John Demers.
Takavarikoitu 17 tuhannen tonnin alus on yksi Pohjois-Korean suurimmista rahtilaivoista.

——–

Juttua korjattu 10.5. klo 15.35: Takavarikoitu alus oli 17 tuhannen tonnin rahtilaiva, ei 17 tonnin rahtilaiva.

STT

Kuvat:

Tsalin

Ei kovin iso jos 17 tonnin alus.

Juha

Joo, 20 soutuveneen kantama ….
Jutun lähteessä mainitaan ”17,061-ton”, mutta kun oli pilkku luvussa, niin toimittaja varmaan pyöristi sen enempää ajattelematta.

Matti

Tuollaista tekoa on ennen pidetty sodan julistuksena. Ei Yhdysvallat voi asettaa lakeja koko maailmalle. Roskasakkia.

MDI

Matti pääsee taas mollaamaan USA:ta, mutta kannattaa huomata, että YK on myös asettanut näitä pakotteita, eivätkä ne ole pelkästään USA:n juttuja.

Nämä roistovaltiot ovat miljoonien ihmisten vankiloita. Ihmisten, joilla ei ole mitään ihmisoikeuksia. Hyvä, että edes joku yrittää pitää jöötä näille muka ”kansandemokratioille”.

Matti

USA:lla on kiireistä aikaa. Aikoinaan hyökkäsi Irakiin ja miehittää sitä nyt. Miehittää Afganistania sekä Somaliaa.

Nyt heillä tuntuu olevan tarvetta hyökätä Iraniin, Pohjois-Koreaan ja Venetzuelaan. Kiirettä pitää. Sittten on vielä ne pakotteet. Niitä on Venäjälle, Kuuballe, Venetzuelalle, Iranille ja osittain myös Suomelle jne.

Kiirettä pitää. Politiikka on Yhdysvalloilla sairasta.

Kyllä

Oikeassa olet Matti, politiikka Yhdysvalloissa on sairasta! Enemmän kuitenkin pitäisi puhua roistovaltioiden pahuudesta ja miten niiden tekemiset aiheuttaa sotia ja kärsimystä maailmalla. Pahin roistovaltio on tietysti Venäjä, mutta onhan niitä muitakin.

Venäjän vuosikymmenten sota Afganistanissa, Venäjän muutaman vuosisadan sorto ja sotiminen Kaukasuksella, miten Venäjä yhä tänäkin päivänä yrittää aiheuttaa mieleisiään vallankumouksia Afrikassa ja Etelä-Amerikassa sekä tietysti hyökkäykset Krimille ja Ukrainan itäosiin.

Venäjä on paha ja sairas valtio. Onneksi Yhdysvallat on olemassa ja estämässä Venäjää käynnistämästä kolmatta maailmansotaa.