Vastaa kyselyyn: Pitäisikö Salon torin aukioloaikoja laajentaa?

7
Salon kaupunkikehitysjohtaja Mika Mannervesi kertoo, ettei hänen tietoonsa ole tullut virallisia toiveita torin aukioloaikojen pidentämisestä. Mannerveden mukaan kaupunki on aina valmis keskusteluihin torin kehittämisestä eri toimijoiden kanssa.

Lasten Laulukaupungin ja monen muunkin kaupunkitapahtuman aktiivi Pertti Falkstedt ehdotti torstain lehdessä, että Salon aukioloaikoja voisi laajentaa.

Falkstedtin mukaan aukioloa voisi liu’uttaa aamuseitsemästä myöhemmäksi, ja tori voisi olla auki pidempään iltapäivisin, kenties neljään tai viiteen iltapäivällä.

– Tätä kannattaisi ainakin yrittää. Käytännön vakiintumiseen menisi aikaa, varmaan vuosi tai pari, Falkstedt sanoi SSS:n haastattelussa.

Salon Torikauppiaiden yhdistyksen puheenjohtaja ja Torikaffen yrittäjä Petri Lindgrenin mielestä torin aukioloajat ovat nykyisellään toimivat. Lindgren sanoo myös itse kokeilleensa pidennettyä aukioloaikaa, mutta se ei osoittautunut kannattavaksi.

SSS kysyy nyt asiaa lukijoiltaan. Mitä mieltä sinä olet torin aukioloajoista ja niiden laajentamisesta? Vastaa kyselyyn.


Koostamme vastauksista jutun.

jamppa

Petrihän sen jo sanoi että ei toimi myöhemmät ajat. Mitä se Pertti näitä oikein haluaa mulkata.

Päksy

No, onhan nämä toriajat olleet iät ja ajat samat. Haluaisin käydä torilla arkisin myös toriaikana enkä tyhjällä torilla. Käyn muualla töissä enkä torille sen aukioloaikana pääse muullojn kuin iltatorin aikana ja lauantaisin. Käyn myös sunnuntaisin kahvilla torilla! Se ON Salon kesäolohuone!

Kokeilkaa nyt edes sitä. Onko se myynti niin hyvää aamuisin 6.00-8.00 välisenä aikana ettei toriajan pidentäminen edes klo 17 kannata?

Teppo

Klo 14 loppuvalle torille ei moni työssäkäyvä ihminen ehdi.

Matti

Aivan sama miten on auki. Siellä torilla on koirien kieltolappu, jossa kielletään koirat toripäivisin torilla. Pitäkää huoli siitä, ettei siellä ole koiria tai ottakaa kieltolappu pois.

MDI

Muista Matti, tämäkin on USA:n syytä.

Matti

Nytpä tiedän millä tasolla kirjoitetaan.

Jelppis S

Toriaika klo 18:00 asti kesällä vapaaksi ken haluaa palvella ja pakko ei ole olla pidempään kenenkäänn olla jos ei halua! Kaupat, kahvilat ym palvelut pidentävät aukiolojaan jatkuvasti eteskin kesällä ”citykulttuuria” Muualla monilla toreilla jo vuosia olleet kesäisin pidemmät aukioloajat ja hyvät kokemukset! Tuo samalla muulta torimyyjiä Saloon kun on myyntiaikaakin. Työssäkäyvätkin pääsevät torille työpäivän jälkeen! Eläkeläisetkin saapuvat vasta puoleenpäivään. Torikauppiaat hakevat osaksi muualta myyntipaikkoja esim. Kauppojen edustoille kun torilla olo estyy.