Veikkausliigakonkari ”Nosse” skulaa nyt Kolmosta Somerolla

0
Nosh A Lodyn (vas.) johtama SoVo-puolustus piti Wilppaan riittävän hyvin kurissa lähes loppuun asti. (kuva: SSS/Olli Mäntylä)

Nosh A Lody teki debyyttinsä jalkapallon miesten Veikkausliigassa huhtikuussa 2009. Hänen tuolloin edustamansa FF Jaron riveissä pelasi Aleksei Eremenko Junior, ja vastapuolella pelasi koko ottelun FC Lahden Jari Litmanen.

Torstaina, melko tasan kymmenen vuotta myöhemmin A Lodyn osoite oli Salon Urheilupuiston ylänurmikenttä. Päällä oli vihreävalkoinen Someron Voiman pelipaita, sarjana miesten Kolmosen Länsi-Suomen lohko ja vastassa Salon Wilpas. Lopputulos 2–2 (1–1).

– Jalkapallo vie eri paikkoihin, mutta fiilis on silti sama: rakkaudesta lajiin, ”Nosse” nauraa.

29-vuotias toppari on pelannut yli 150 veikkausliigaottelua, viimeisimmät alle kaksi vuotta sitten. Mikä saa pääkaupunkiseudulla asuvan pelaajan ”skulaamaan” maan neljänneksi korkeimmalla sarjatasolla?

– ”Verkku” (SoVon pelaaja-valmentaja Werner Kaitila) on tuttu lapsesta asti, ja tässä SoVon porukassa pelaa muutenkin paljon tuttuja. Elämässäni tuli muutoksia, joiden myötä jalkapallo ei ole enää etusijalla, enkä ehdi enää panostaa siihen samalla tavalla. Haluan kuitenkin pelata ja olen hyvässä kunnossa.

A Lodyn johtama puolustuslinja piti Wilppaan kurissa voittoon tarvittavalla tavalla… lähes loppuun asti. Yläkentän digitaalit näyttivät peliaikaa 92.48, kun salolaisten vuonna 2001 syntynyt Otto Mäkinen piti päänsä hyvin kylmänä tasoittamalla pelin rangaistuspotkusta.

– Aloitettiin hyvin, ja meidän olisi pitänyt tappaa peli ensimmäisellä puoliajalla. Lopussa meiltä ehkä vähän loppuivat jalat, A Lody myönsi.

Pallo vieraili rangaistuspilkulla peräti kolmesti. Wilppaan Teemu Kesänen tasoitti ottelun rankkarista ensimmäisellä puoliajalla 1–1:een, ja myös Samuel Woodwardin 58. peliminuutilla viimeistelemä 1–2-osuma lähti yhdestätoista metristä.

Kun SoVon Teemu Keisaselle nostettiin varsinaisen peliajan punainen kortti Wilppaan pelaajan läpiajon estämisestä, riitti pelissä tässä mielessä dramatiikkaa. Tuomariratkaisuja ei ollut katsomosta syytä kyseenalaistaa. Varsinkin, kun kyseinen oikeudenjakaja sattui olemaan alle puoli vuotta sitten miesten Mestarien liigaa viheltänyt Salon Erotuomarikerhon tuore jäsen Mattias Gestranius.