Vilkas yu-lauantai: Sinervo Salossa ja Tervo Somerolla

0
Arvokisaheittäjä Krista Tervo on Someron moukarikisan kovin nimi.

Yleisurheilun ulkoratakautta on käynnistetty Salon seudullakin pitkin viikkoa erilaisilla tapahtumilla. Laajalla ikä- ja lajikavalkadilla mennään huomenna lauantaina kello 11 alkaen Salon Vilppaan Track Gamesin merkeissä. Somerolla heitetään puolestaan moukaria.

Track Gamesiin oli torstain alkuiltaan mennessä ilmoittautunut Kilpailukalenterin kautta 123 eri urheilijaa. Järjestävän seuran aikuisten sarjojen urheilijoista mainittakoon Saara Sinervo ja Sanni Kettunen. Sinervo on korkeushypyn nuorten Suomen mestari ja EM-finalisti, Kettunen nuorten SM-mitalisti. Hän on ilmoittautunut 200 metrin sileälle matkalle, kun aitajuoksut eivät tällä kertaa ole Track Gamesin ohjelmistossa.

Vilpas on seurana nostanut vähitellen päätään myös kestävyysjuoksuissa. Nuorisopäällikkö Minna Lammisen opissa on kehittynyt useampia nuoria, joista Aarni Eijs saavutti tänä keväänä maastojuoksun SM-pronssin 15-vuotiaiden sarjassa. Lisäksi salolaisseura voitti maastojuoksun piirinmestaruuden 9-15-vuotiaiden sarjassa.

Someron urheilukentällä käynnistyvät puolestaan lauantaina kello 13 Säästöpankin kevätheitot. Mukaan on ilmoittautunut 15 moukarinheittäjää.

Suomen terävintä kärkeä edustaa naisten viime vuoden EM-kisaedustaja sekä kahden edellisvuoden Suomen mestari Krista Tervo.

Tervo aloitti ulkokauden parisen viikkoa sitten tuloksella 66,98, mikä antaa varsin lupaavia viitteitä tämän hetken vireestä. Tämänhetkiseksi ennätyksekseen Tervo heitti viime kesäkuussa 69,42.

Naisten moukaria lennättävät myös Someron Esaa edustavat siskokset Anniina ja Johanna Witka.

Miesten osallistuja listalta löytyvät Suomen viime vuoden tilastonelonen Aaron Kangas ja -vitonen Tommi Remes. Someron Esan Henri Liipola on puolestaan harjoitusleirillä Espanjassa.