Vilppaan pelaaja-arviot – vain yksi ysin mies

0
Rajusti töitä tehnyt Antonio Ballard oli Vilppaan paras pelaaja päättyneellä kaudella.

Pelinumero, nimi, pelipaikka, pelatut ottelut. Pisteet per pallonhallinta–päästetyt pisteet per pallonhallinta=lukujen erotus.

2 Jamie Skeen, sentteri, 50, 1,13–0,95=0,18

203-senttinen ja 120-kiloinen mörssäri, joka osuu kakkoset 62 prosentilla, kolmoset 39 prosentilla ja vaparit 82 prosentilla. Kantoi Aaron Jonesin raskasta varjoa niskassaan koko kauden ja joutui isoin osin perusteetta syntipukiksi, koska hän ei rullannut tai donkannut, eikä ollut edes sentteri. Hyvä pelaaja väärässä konseptissa.

Arvosana: 7

4 Mikko Koivisto, takamies/laituri, 49 1,09–0,96=0,13

Harvinaisen ehjä kausi, missasi vain kaksi ottelua. Kun Vilppaan ongelmat kasvoivat ja pelaaminen meni vaikeammaksi, Koiviston rooli kasvoi. Piti Rannikon kanssa Vilppaan snorkkelin pinnalla välierien seiskapelissä. Joutui yhä tekemään muihin verrattuna triplatyön päästääkseen vapaaseen heittopaikkaan, mutta heitti silti enemmän ja piti kolmosprosenttinsa 41:ssä.

Arvosana: 8

5 Henri Kantonen, takamies/laituri, 40, 0,89–0,79=0,10

Vilppaan viime kesän profiilihankinnan syyskausi meni loukkaantumisesta toipuessa ja alkuvuosi pelituntumaa hakiessa. Ehti näyttää vain vakuuttavia viitteitä kovasta potentiaalistaan erityisesti puolustuspäässä. Kantoselta saa ja pitää odottaa suuria ensi kaudella. Aloitusviisikon kakkospaikka?

Arvosana: 8

7 Juho Nenonen, laituri/sentteri, 48 0,95–0,88=0,13

Se kyynärpää. Vaikka miten Nenosen kautta ajattelisi kokonaisuutena, yksi ilmeisen tahaton, mutta seurauksiltaan kohtalokas tilanne nousee esiin. Ennen tuota tilannetta Nenonen oli pelannut ehjän ja kohtuullisen tasapainoisen kauden. Joutui Kouvot-sarjassa kohtuuttomaan paikkaan painimaan Thomas Gipsonia vastaan.

Arvosana: 7

8 Antonio Ballard, laituri, 38, 1,16–1,02=0,14

D.J. Fennerin takareiden petettyä Vilpas hankki täysin eri tyypin laiturin. Ballard suorastaan tuhosi laitureita ja oli kokoonsa ja pelipaikkaansa suhteutettuna liigan paras hyökkäyslevypallopelaaja. Raaka tahto ja kovat hyökkäystehot peittivät allensa heikohkon puolustamisen. Jatkosopimus lienee taloudellisesti mahdoton yhtälö.

Arvosana: 9

9 Teemu Rannikko, takamies, 46, 1,11–0,89=0,22

Odotusarvo alkaa olla 38-vuotiaalle takamiehelle kohtuuttomalla tasolla. Rannikko pelasi muiden konkarien tavoin ehjän kauden 24 minuutin ja 6,2 syötön keskiarvoilla. Teki edelleen muista parempia, mutta suurin säihke katosi siinä vaiheessa, kun kokoonpanossa ei ollutkaan rullaavaa sentteriä.

Arvosana: 8

10 Brandon Taylor, laituri/sentteri, 46, 1,07–0,89=0,18

Suorastaan fantastista runkosarjaa seurasi karmeat pudotuspelit: kolmosprosentti putosi 25 prosenttiyksikköä (44–19) ja pistekeskiarvo kuudella (14,3–8,3)! Toisessa välierässä saadulla tällillä oli toki oma vaikutuksensa radikaaliin hiipumiseen, mutta päällimmäinen fiilis on pettymys.

Arvosana: 7

12 Aatu Kivimäki, takamies, 50, 1,06–0,92=0,14

”Jack Gibbs näki Laatu-Aatun” otsikoi Salkkari 4. tammikuuta, kun Kivimäki oli ollut kentän paras pelaaja Nokialla. Tuon ottelun Gibbs seurasi vielä siviilit päällä. Kun Gibbs nousi kokoonpanoon, Kivimäen peliaika putosi 22 minuutista ensin varttiin ja pudotuspeleissä 10 minuuttiin. Pistekeskiarvo puolittui kymmenestä viiteen. Ei löytänyt enää rytmiä pelin johtamiseen.

Arvosana: 7

15 Jack Gibbs, takamies, 28, 0,99–1,00= -0,01

Laiskanpulskeana Saloon saapunut Gibbs mestaroi muutamia ikimuistoisia tempauksia. Päällimmäisenä ensimmäisen välierän ihmenousu, jollaista ei Salohallissa ole koskaan aiemmin nähty. Pelasi välieräsarjan puolikuntoisena, mutta heitti silti enemmän (ka. 9,5 kolmosta) ja huonommin (19,2%) kuin kertaakaan aiemmin tällä kaudella. Puolustuksessa isoja ongelmia.

Arvosana: 7

21 Riku Laine, laituri, 38, 0,96–0,98= -0.02

Taas yksi askel eteenpäin. Nöyrästi töitä tekevä 22-vuotias laituri käytti saamansa peliajan paremmin hyväkseen. Puolustamisessa on pelkästään jo koon puolesta (197 cm) vielä ongelmia, mutta minkäänlaista arkuutta ei esiinny. Kolmosprosentti räjähti 27:stä 38:aan. Entistä arvokkaampi rotaatiomies ensi kaudella.

Arvosana: 8

Ei arvosanaa:

11 Leevi Taimela, takamies, 7 ottelua

Nuuhki tunnelmaa ja pääsi 43 minuutiksi kentälle. Töitä riittää, mutta niin riittää aikaakin. Tärkeä ja ainoa esimerkki Vilppaan pelaajapolun jatkumisesta liigaan asti.

24 Reggie Dillard, laituri, 8 ottelua

PeU-Basketiin hankittu nöyrä ja sopeutuva tulokas nousi loppukaudella Vilppaan varajenkiksi ja täytti paikkansa moitteetta. Nosti markkina-arvoaan paitsi pelatuilla minuuteilla myös luonteellaan.