Harrasteajoneuvot valtaavat jälleen Salon torin

0
Harrasteajoneuvot kokoontuvat Salon torilla 3. heinäkuuta.

Salon suurin harrasteajoneuvojen kokoontuminen täyttää Salon torin keskiviikkona 3. heinäkuuta. Tapahtuma järjestetään nyt jo 15. kerran.

Paikalle odotetaan saapuvaksi monipuolista harrasteajoneuvokalustoa: henkilöautoja, kuorma-autoja, moottoripyöriä, mopoja, ja traktoreita. Sekä kokoontumiseen osallistujilla että yleisöllä on vapaa pääsy tapahtumaan.

Torialueen lisäksi myös ympyräparkki ja Länsirannan pysäköintialue ovat tapahtuman ajan varattuja harrasteajoneuvoille. Jälkimmäiselle ohjataan Mercedes Benz -harrastajat. Myös Horninkadun torinpuoleinen vinoparkki on varattu harrasteajoneuvoille. Kävelysillan pohjoisenpuoleinen kaista on tarkoitettu moottoripyörille ja mopoille.

Harrasteajoneuvojen kokoontuminen alkoi Salossa vuonna 2004. Ensimmäinen kokoontuminen järjestettiin Turuntien päässä olevalla pysäköintipaikalla pienen harrastajaryhmän kesken. Vuonna 2005 siirryttiin torille, ja vuodesta 2008 asti tapahtuman järjestelyistä on vastannut Salon Seudun Ajoneuvoharrastajat ry.

Yhdistys järjestää kesäaikana ajoneuvoharrastajien kokoontumisia myös joka kuukauden viimeisenä keskiviikkona klo 18 Virtasenkaupan pihalla (Hämeentie 37).