Heinonen paukutti jo ennätyksensä uusiksi – SalPa-hyökkääjä johtaa maalipörssiä

0
Elmo Heinosen alkukausi on ollut maalirikas. Kuva: SSS/Marko Mattila

Jalkapallon Kakkosen B-lohkon tämän hetken tehokkain pelaaja löytyy Salosta. SalPan 22-vuotias kärkimies Elmo Heinonen on mättänyt alkukauteen kahdeksan osumaa ja johtaa lohkon maalipörssiä.

Viimeksi tiistaina Leppävaarassa SalPa kaatoi Heinosen kahden osuman turvin FC Espoon 2–0. Kahdeksalla osumallaan Heinonen on parantanut jo yhden kauden maaliennätystään Kakkosessa.

– Ihan kiva, että oma maaliennätys meni uusiksi jo ennen kauden puoliväliä. Tietää, että on tehty asioita oikein, Heinonen sanoo.

Varsinaisia maalimäärätavoitteitaan Heinonen ei paljasta – ainakaan julkisesti.

– Jatketaan samaan malliin vaan, niin eiköhän niitä maaleja tule lisää. Koitetaan voittaa maalipörssi.

Heinosen eri kausien maalimäärien vertailu on sikäli epäreilua, että hänen viime vuodet ovat olleet repaleisia loukkaantumisten vuoksi. Nyt kun isokokoinen hyökkääjä on ollut pelikunnossa, verkot ovat heiluneet kiitettävään tahtiin.

– Maalivire on perustunut juuri siihen, että olen pysynyt kunnossa. Olen myös fyysisesti paremmassa kunnossa, sillä olen treenannut kovempaa. Lisäksi tämänhetkinen pelityylimme sopii hyvin minulle.

Heinosen jälkeen SalPan toiseksi paras maalintekijä on Kasperi Tuomi, joka on osunut neljästi.

Viime kaudella SalPan maalintekovastuu jakaantui erittäin tasaisesti, kun nykyisin TPS:ää edustava Albijon Muzaci teki kahdeksan maalia. Toissa kaudella Joutsenten ykköspyssy oli keskikenttätaituri Lucas Gabrielsson 11 maalillaan. Tänä kesänä Gabrielsson on osunut toistaiseksi kertaalleen.

Heinosen ja muiden salpalaisten on mahdollisuus saada lisämerkintöjä maalisarakkeisiinsa tänään kotiottelussa Tampereen Ilveksen kakkosjoukkuetta vastaan. Vastustajan riveistä löytyy pari maaliahnetta viimeistelijää, sillä Juho Heikkinen ja Jesse Huhtala ovat iskeneet kuusi osumaa mieheen.

Taulukossa Ilves vaanii vain kolme pisteen päässä kolmantena olevasta SalPasta, mutta toisaalta Tampereen ulkopuolisista vieraspeleistä ”tupsukorvat” eivät ole vielä täysiä sarjapisteitä hakeneet.

– Alkukauteen ei voi olla liian tyytyväinen. Parempaankin olisi ollut mahdollisuudet, helppoja tappioita on pari kappaletta. Olemme kuitenkin iskuetäisyydellä kärjen takana. Mitään ei ole menetetty vielä, Heinonen korostaa.

Ensi kuussa SalPa on tositoimissa ainoastaan kolmesti. Ilves-kamppailun jälkeen Ilkka Virtasen luotsaama ryhmä nähdään urheilupuiston ylänurmella vasta lähes kuukauden päästä, 27. heinäkuuta, jolloin Saloon saapuu Espoon Palloseura.

Kakkosen B-lohkoa SalPa–Ilves/2 Salon Urheilupuistossa tänään kello 18. Sitä ennen Kolmosen Länsi-Suomen lohkoa Wilpas–FC Åland kello 15.

Elmo Heinonen
Hyökkääjä SalPan edustuksessa (ottelut/maalit):

2013: 1/0
2014: 6/0
2015: 22/5
2016: 11/6
2017: 9/0
2018: 11/5
2019: 8/8 (tilanne ennen Ilves-ottelua)​