Hintavertailu: Salossa on tänä vuonna kallista mansikkaa

1
Edullisimmat mansikkalitrat voi ostaa tällä hetkellä Turun torilla, jossa rasia irtoaa muutamassa myyntipisteessä kolmen euron hintaan. Hintavertailun kallein mansikkalitra löytyy Loimaalta ja Kyröstä, joissa luomu-Polkasta joutuu pulittamaan seitsemän euroa.

Mansikkalitran saa tällä hetkellä edullisimmin Laitilasta ja Uudenkaupungin torilta. Laitilan eri myyntipaikoissa mansikkalitra maksoi keskiviikkona keskimäärin 4,33 euroa. Uudenkaupungin torilla marjaa sai keskimäärin 4,5 euron litrahintaan. Uudenkaupungin hinta on tiistailta.

Varsinais-Suomen kallein marja myydään tällä hetkellä Kyrön torilla, jossa mansikkalitra maksoi keskimäärin kuusi euroa.

Salon torilla mansikan hinta sijoittuu tällä kertaa kalleimpaan päähän. Mansikka maksoi keskimäärin 5,70 euroa Salon torilla keskiviikkona.

Myös Somerolla marja on samoissa hinnoissa. Paimiossa oli keskiviikkona vähän kalliimpaa.

SSS selvitti yhteistyössä TS-Yhtymän muiden lehtien kanssa mansikan hinnat yhdeksällä paikkakunnalla Varsinais-Suomessa. Torien tai ulkomyyntipaikkojen hinnoista laskettiin paikkakuntakohtaiset keskimääräiset hinnat.

Vuosi sitten vastaavassa vertailussa Salossa mansikkahinta oli maakunnan alhaisin.

 

HALVIN mansikkarasia maksoi Salon torilla viisi euroa. Edullisin marja oli Vivaldi- tai Korona-lajiketta. Kalleimmat rasiat olivat kuuden euron hinnoissa. Niiden joukossa oli esimerkiksi Sonataa.

Turun torilla myytiin keskiviikkona paimiolaista mansikkaa kolmen euron hintaan.

– Kolmella eurolla saa Sonata-lajikkeen pientä marjaa. Tämä pelto yllätti meidät valmiilla ja runsaalla sadolla juhannuksena ja nyt myymme marjaa edullisesti, kerrotaan paimiolaisen Paavuoren tilan tiskiltä Turussa.

Mansikan pääsatokausi on käsillä ja myyntipisteillä on viiden kilon mansikkalaatikoita säilöntää varten. Mansikanmyyjät kehottavatkin aloittamaan pakastustyöt.

– Mansikkaa menee juuri nyt laatikoittain, koska paras pakastusaika on alkanut, kertoo Carolina Tamsi somerolaiselta myyntitiskiltä.

 

Herneiden hinnat vaihtelevat yllättävän paljon eri paikkakunnilla. Salossa ja Laitilassa herneen litrahinta on kolme euroa, mutta Kaarinan torin myyntipisteillä litrasta joutui keskiviikkona maksamaan keskimäärin viisi euroa.

Salon torilla kaikki myivät keskiviikkona hernettä kolmen euron litrahintaan.

 

 

VARHAISPERUNAN Annabelle-lajike on suomalaisten uusi suosikki.

– Se on mennyt Siiklin ohi. Annabelle on nimenomaan varhaisperuna, mutta nopeimmin kasvaa lajikkeista Timo, kuvailee viljelijä Sylvi Vuola kalantilaisen Vuolan tilalta.

Hintavertailussa litroittain myytävä peruna on edullisinta Uudessakaupungissa, jossa Jussi-merkkistä perunaa sai tiistaina 2,50 euron litrahintaan. Samaan hintaan perunaa saa myös Somerolta.

Salossa Jussia sai keskiviikkona kolmen euron litrahintaan. Kalleinta perunaa Salon torilla oli Annabelle, josta sai yhdellä tiskillä maksaa viisi euroa litralta.

Vertailun korkein perunahinta on Turun torilla, jossa tosin hintakirjo on erittäin laaja. Kallein peruna maksaa Turussa seitsemän euroa litra ja halvin neljä euroa litra.

Toreilla ja myyntipisteissä perunaa myydään litroina ja kiloina.

Näin hintavertailu tehtiin

  • Kotimaisen mansikan, herneen ja perunan hinnat on kerätty Kaarinasta, Kyröstä, Laitilasta, Loimaalta, Paimiosta, Salosta, Somerolta, Turusta ja Uudestakaupungista.
  • Hinnat on poimittu keskiviikkona paikallisilla toreilla esillä olleista hintatiedoista. Uudenkaupungin hinnat ovat tiistailta.
  • Jos torihintoja ei ole ollut saatavissa, paikalliset hinnat ovat markettien edessä olevista ulkomyyntipaikoista.
  • Hinnat on peruslitrahintoja, eikä niissä ole huomioitu paljousalennuksia.
  • Mansikan, herneen ja perunan hinnoista on laskettu paikkakohtainen keskiarvo. Näitä keskiarvohintoja on verrattu keskenään.
  • Perunaa myydään litroina ja kiloina. Määreitä ei ole muunnettu, vaan litra- ja kilohinnat on merkitty erikseen.
  • Tietoja ovat keränneet yhteistyössä Auranmaan Viikkolehti, Kaarina-Lehti, Kunnallislehti, Laitilan Sanomat, Loimaan Lehti, Salon Seudun Sanomat, Somero-lehti, Turun Sanomat ja Uudenkaupungin Sanomat.

 

 

Volkan

Eikä kyl ole hyvän makuisia.