Hongkongin poliisi ampui kyynelkaasua pysäyttääkseen parlamenttitalolle yrittävät mielenosoittajat

0

Hongkongissa poliisi on käyttänyt kyynelkaasua ja pamppuja pysäyttääkseen mielenosoittajat, jotka ovat yrittäneet päästä Hongkongin parlamenttitalolle.
Mielenosoittajat vastustavat kiisteltyä lakimuutosta, jonka katsotaan tiukentavan Manner-Kiinan otetta erityishallintoalueesta. Kymmenettuhannet mielenosoittajat ovat tukkineet valtaväylät näyttääkseen vahvuutensa lakimuutosta vastaan.
Lakimuutos mahdollistaisi rikoksista epäiltyjen luovuttamisen Manner-Kiinaan. Hongkongissa alueparlamentin oli määrä käsitellä kiisteltyä lakia tänään, mutta viranomaiset ilmoittivat aamulla käsittelyn siirtyvän.
Yhteenotot alkoivat kolmen aikaan iltapäivällä paikallista aikaa. Mielenosoittajat olivat antaneet hallinnolle lakimuutoksen hylkäämiseksi takarajaksi kello kolmen.
Takarajan ylityttyä mielensoittajat tunkeutuivat Hongkongin lainsäädäntöelimen edustalle. Protestoijien on nähty heittävän metallitankoja kohti mellakkapoliiseja.
Monet ovat suojautuneet muun muassa kyynelkaasulta ja pampuilta sateenvarjoilla. Useilla on myös hengityssuojain, kypärä, suojalasit ja työhanskat.

”Epävarmuus hämmentää sijoittajia”

Hongkongissa pörssiosakkeiden kurssit laskivat mielenosoitusten jatkuessa kaupungissa. Hongkongin Hang Seng -indeksi heikkeni.
Liikkeet ovat sulkeneet oviaan, ja liitot kannustavat jäseniään jäämään pois töistä.
– Paikallispolitiikan epävarmuus hämmentää sijoittajia ja vaikuttaa Hongkongin osakkeiden virtoihin, toimitusjohtaja Ronald WonPartners Capital International -yhtiöstä sanoi.
– Sijoittajien täytyy nyt miettiä, tulisiko pörssistä vetäytyä, kun tarkastelee paikallisia tapahtumia ja globaaleja tekijöitä kuten kauppasotaa.

STT

Kuvat: