Juhannuskokon poltto kielletty metsäpalovaaran takia

0
Kokon poltto on tänä juhannuksena kielletty, eikä Varsinais-Suomen pelastuslaitos myönnä erillislupia kokon polttamiseen.

Juhannuskokot täytyy tänä vuonna jättää polttamatta, sillä juhannuskokkoa ei saa sytyttää metsäpalovaroituksen aikana. Tällä hetkellä näyttää todennäköiseltä, että metsäpalovaroitus on juhannuksena voimassa Varsinais-Suomen alueella.

Varsinais-Suomen pelastuslaitos muistuttaa, että juhannuskokon polttamista koskevat samat säännöt kuin mitä tahansa avotulen tekoa. Nuotiota, kokkoa tai muuta avotulta ei saa sytyttää, jos maasto on erityisen kuiva tai sää on tuulinen.

Pelastuslaitos ja hätäkeskus eivät ota vastaan ilmoituksia juhannustulien polttamisesta, eivätkä myönnä erikseen lupaa avotulen sytyttämiseen.

Kokon polttaja on vastuussa mahdollisesti aiheutuvista vahingoista.