Kaupunginhallitus ei käyttänyt otto-oikeuttaan: Kaivolan päiväkoti suljetaan

4

Päätös Kaivolan päiväkodin sulkemisesta jää voimaan. Salon kaupunginhallitus päätti asiasta maanantaina äänin 7–6.

Mikko Lundén (ps.) esitti, että hallitus käyttäisi otto-oikeuttaan opetuslautakunnan 11. kesäkuuta tekemään päätökseen, jolla Liipolantiellä sijaitseva päiväkoti suljettiin.

Asia jakoi poliittisia ryhmiä. Lundénin kannalla olivat Timo Lehti (kesk.), Marko Tapio (kok.), Simo Vesa (sd.), Saku Nikkanen (sd.) ja Marja Ruokonen (vas.).

Opetuslautakunnan päätöksen hyväksymisen puolesta äänestivät puheenjohtaja Saija Karnisto-Toivonen (sd.), Marjaana Mänkäri (kesk.), Anna-Leena Yli-Jama (kok.), Elina Suonio-Peltosalo (kok.), Jonna Nyyssönen (vihr.), Pertti Vallittu (kd.) ja Johanna Riski (kesk.).

Kaivolan päiväkodin puolesta järjestettiin kaupungintalon edustalla pieni mielenosoitus ennen kokousta.

Opetuslautakunnan päätös tarkoittaa, että Perttelissä toimii ensi syksystä lähtien kaksi päiväkotia, Hähkänä ja Inkere. Perhepäivähoitajia alueella on kuusi.

Esiopetus siirtyy Turrintieltä Liipolantien päiväkotiin. Turrintieltä lähtöä on perusteltu turvallisuussyillä.

Päiväkotipäätöksestä äänestettiin myös opetuslautakunnassa. Sulkeminen hyväksyttiin äänin 8–4.

Antti

Nyt olisi yksityisellä toimijalla hyvä mahdollisuus helpottaa lapsiperheiden elämää.

Päivä päivältä pa#%empi

Itse olen ainakin valmis viemään lapseni mihin tahansa muualle kuin Inkereen päiväkotiin, jossa on oikeasti sisäilmaongelma. Tämä Kaivolan sulkemispäätös on vain muutaman vallassa olevan henkilön pakkomielle, joka runnottiin väkisin ja tekaistujen perusteiden mukaan.

Tässä on kaupungilta todellinen kädenojennus myös niille perheille, jotka ovat muuttaneet Kaivolaan siinä uskossa, että palvelut ovat lähellä ja hyvin sujuvia.

Kuka enää kehtaa uskoa Saloon.

Vitsimikävitsi

No Salo nyt on vaan yksi iso vitsi. Mikä sitten seuraavaksi suljetaan ja millä perustein.

Nytkin syksyllä aloittaa ryhmä, jossa eskarit ja kolmevuotiaat ovat samassa ryhmässä, niin siinähän olisi taas päättäjille syy.

Keijo K.

Ehdotan seuraavaksi suljettavaksi kaupungintaloa.