Kesäkissat villeinä Vuohensaaressa

0
Madame Mystical Millie eli Jaana Nordström (vas.), Miss Mystic Energy eli Katjusa Leväniemi ja Liz De Licious eli Lisamaria Markula esiintyvät Karnevaalit Kaislikossa tapahtumassa. Kuva: SSS/Suvi Kulla

Sulat, korsetit ja flirttailevat katseet valtaavat Vuohensaaren kesäkuun viimeisenä lauantaina.

Karnevaalit Kaislikossa -tapahtuma tarjoilee yleisölle kaksituntisen lavashown lisäksi mahdollisuuden siirtyä katsojasta esiintyjäksi maksuttomissa burleskityöpajoissa. Paikalla on myös burleskihenkisiä näytteilleasettajia ja myyntikojuja.

Ajatuksena on kylvää hyväksyntää ja kesäistä hulluttelua, hauskanpitoa ja voimaannuttavia kokemuksia.

– Ettei tarvitsisi ottaa itseään niin vakavasti. Se tulee myös esityksissä ilmi, sanoo Miss Mystic Energy eli Katjusa Leväniemi.

Leväniemi on tapahtuman järjestävän Purrrleskissat ry:n puheenjohtaja. Salolaisen burleski- ja revyyryhmän jäsenten lisäksi Vuohensaaressa nähdään vierailevia esiintyjiä muilta paikkakunnilta.

Burleski on kabareen kaltaista viihdettä, johon kuuluu usein huumoria ja strippausta.

Burleski mielletään hämyisten näyttämöiden taidemuodoksi, mutta Vuohensaaressa esiintyjät ovat säästä riippuen kirkkaassa päivänvalossa tai vesisateessa yleisön edessä.

– Nyt ei ole esimerkiksi käytössä valoja, jotka normaalisti kuuluvat esitykseen. Yhdessä esityksessä on myös vettä, mitä ei voisi sisällä tehdä, sanoo Liz De Licious eli Lisamaria Markula.

Karnevaalit Kaislikossa -tapahtuman lavashow koostuu tusinasta esityksiä, joissa kuljetaan tunnelmasta toiseen. Esitysten musiikkimaailma sisältää monenlaisia elementtejä 1920-luvulta lähtien, eivätkä hevimusiikinkaan ystävät pety.

– Jokaiselle jotakin, sanoo Leväniemi.

Purrrleskissojen tavoitteena on, että Karnevaalit Kaislikossa vetää Vuohensaaren 350-paikkaisen katsomon täyteen.

Aiempien esitysten kokemuksella järjestäjät tietävät, että yleisössä on hyvin monenlaisia ihmisiä: varttuneempaa väkeä, naisporukoita, pariskuntia.

– Meillä on fanejakin, jotka tulevat satojen kilometrien päästä katsomaan esityksiä. Helsingistä ja Tampereelta on tulossa katsojia, sanoo Madame Mystical Millie eli Jaana Nordström.

– En usko, että jätämme ketään kylmäksi, lisää Leväniemi.

 

Karnevaalit Kaislikossa 29.6. Vuohensaaressa. Ikäraja 18 vuotta. Liput ennakkoon Salon Teatterista ja tapahtumapäivänä paikan päältä.