Murhasta kaksikolle elinkautinen ja yhdeksän vuoden vankeustuomio, uhrina liikuntakyvytön nainen

0

Salolaisen naisen murhasta langetettiin elinkautinen tuomio salolaiselle Harri Mikael Kivelälle. Lisäksi 16-vuotias teinityttö tuomittiin murhasta yhdeksäksi vuodeksi vankeuteen.
Varsinais-Suomen käräjäoikeuden perjantaina antama tuomio koski viime marraskuussa Salon Ollikkalassa tapahtunutta henkirikosta, jossa tuolloin 23-vuotias mies ja 15-vuotias tyttö surmasivat liikuntakyvyttömän pyörätuolissa olleen naisen tämän asunnossa. Syyttäjä luonnehti tekoa erityisen raa`aksi ja julmaksi.
Teinitytön mielentilasta laaditun lausunnon mukaan hän on tehnyt teon alentuneesti syyntakeisena. Lisäksi hän oli tekohetkellä 15-vuotias. Tämän vuoksi häneen sovellettiin lievennettyä rangaistusta. Näin ollen elinkautinen tuomio ei hänen kohdallaan tullut kysymykseen.
Tuomion saaneet pysyvät vangittuina ja heidät passitetaan Turun vankilaan.
Kaksikko tuomittiin myös lukuisiin korvauksiin asianomistajille. Esimerkiksi kärsimyksestä heidät tuomittiin yhteisvastuullisesti korvaamaan kahdelle eri asianomistajalle 8 000 euroa ja yhdelle 6 000 euroa.

 

Lue myös: Syytetyt kiistivät pyörätuoliuhrin murhan Salossa