SM-hopea ei ole kirkastunut Jasper Lindstenille vieläkään – Kärppien hyökkääjä piipahti Kiekkohaiden leirillä Salossa

0
Kiekkoleiriläiset haastattelivat Jasper Lindsteniä Salossa keskiviikkona.

Salon Kiekkohaiden järjestämä jääkiekkoleiri sai keskiviikkona odotetun vieraan, kun liigaseura Oulun Kärppiä edustava salolaislähtöinen hyökkääjä Jasper Lindsten piipahti paikan päällä. Lindsten pääsi leiriläisten tenttavaksi, ja lopuksi kiekkoilija jakoi halukkaille nimikirjoituksia.

– Jäällä en käynyt tällä kertaa. Kaikki kamat ovat Oulussa, eikä jäälle viitsi oikein shortseissa mennä, Lindsten perusteli.

Lindsten saavutti Kärppien paidassa päättyneellä kaudella SM-hopeaa. Mestaruuskin oli lähellä, mutta HPK hiljensi Raksilan jäähallin yleisön seitsemännen pelin jatkoajalla.

Lindstenin panosta ratkaisuottelussa ei voi moittia, sillä hän sivalsi kotijoukkueen ainoan osuman ensimmäisessä erässä ylivoimalla.

– Hopea ei ole vielä kirkastanut. Tappio harmitta vieläkin. Voitto oli niin lähellä, mutta sellaista se on välillä. Seitsemäs peli ja jatkoaika. Se voi kääntyä mihin suuntaan tahansa, Lindsten huokaisi eilen SSO-hallin edessä.

Lindstenillä alkaa syksyllä Kärppä-sopimuksen toinen kausi. Kesäkuun lopussa 25 vuotta täyttävä laituri haki peliään vielä viime syksynä, mutta osoitti viimeistään keväällä kuuluvansa nimekkään oululaisryhmän pelaavaan kokoonpanoon. Neljännestä finaalista lähtien Lindsten sai päävalmentaja Mikko Mannerilta luottoa Kärppien ykkösketjussa.

– Ensi kauteen on paljon helpompi lähteä, kun tietää ihmiset, kulttuurin ja paikat. Ei tule enää yllätyksiä. Loppukausi oli hyvä, joten siitä on hyvä jatkaa, Lindsten painotti.

Kärppien ensi kauden ryhmästä ei Lindstenilläkään vielä tietoa. Varsinkin maalivahtiosasto on parhaillaan täysin käymistilassa, sillä tähtitorjuja ja MM-kultajoukkueessa mukana ollut Veini Vehviläinen teki sopimuksen NHL-seura Columbukseen.

– Lähden käymään Oulussa ensi viikolla. Silloin todennäköisesti selviää lisää ensi kauden joukkueesta. Kyllä sieltä pelaajahankintoja on varmasti tulossa.

Leijonien yllätyksellinen MM-kulta osoitti Lindstenille yhden seikan.

– Aika lailla liigajoukkueella Suomi pystyi haastamaan NHL-pitoiset joukkueet ja voittamaan ne. Kaikki ottelut eivät olleet puolustusvoittoja, kuten Ruotsi-peli. Siinä piti kahden maalin tappioasemassa hyökätä kunnolla, Lindsten muistutti.

Maanantaina alkanut ja tänään päättyvä Kiekkohaiden Hockey Camp veti tänä vuonna paikalle lähes 60 lasta ja kymmenkunta ohjaajaa. Osallistujat olivat miltei kaikki Kiekkohaista, mutta oli paikalle saapunut myös kaksi kiekkoilijan alkua Tarvasjoen Urheilijoista.

– Meillä on kilpailijat sekä idässä että lännessä, kun TPS järjestää samaan aikaan leirin Turussa ja Harjun Kiekko Lohjalla. Tällainen määrä leiriläisiä on kuitenkin juuri sopiva meille, Kiekkohaiden toiminnanjohtaja Marco Lindsten sanoi.

Leirin päävetäjänä toimi Kiekkohaiden junioripäällikkö Toni Elo ja toisena vetäjänä Mikko Perämäki . Ohjattavina olivat tänä vuonna kolme ikäryhmää 2005 syntyneistä 2011 syntyneihin asti.

– Meillä on ollut kaksi jääharjoitusta päivässä. Lisäksi lapset ovat pelanneet jalka-, kori- ja käsipalloa. Tänään Salon Uimarit veti uimahallissa uimahyppyharjoitukset. Torstaina ohjelmassa on golfia, Lindsten kertoi.

Lindsten toivoo, että maailmanmestaruus näkyisi jollain tavalla myös Kiekkohaiden ensi kauden harrastajamäärissä.

– Ennustaja en osaa olla, mutta maailmanmestaruus on aina ennenkin vaikuttanut positiivisesti. Toivotaan, että seurana ja liittona osattaisiin hyödyntää menestys. Kun luistelukoulut syksyllä taas alkavat, toivottavasti silloin jäällä nähtäisiin uusia kaapokakkoja, Lindsten heitti.