Pahoinpitelyjen viikonloppu Salossa

0
Kuva: TS/Marika Lempää

Salossa sattui useita pahoinpitelyjä viikonlopun aikana. Pahoinpitelyistä kolme tapahtui sunnuntaina aamuyöllä ja yksi iltapäivällä.

Sunnuntaina aamuyöllä Salon keskustan ravintolassa mies tönäisi toisen miehen nurin sillä seurauksella, että tämä kaatui hallitsemattomasti selälleen. Kaatumisen seurauksena mies sai takaraivoonsa vertavuotavan haavan ja hänet kuljetettiin Salon sairaalaan vammojen hoitamiseksi.

Tekoon syyllistynyt oli poistunut välittömästi välikohtauksen jälkeen paikalta. Tapahtuma oli kuitenkin tallentunut ravintolan valvontakameraan, ja tekijä on tallenteesta tunnistettu. Sekä uhri että tekijä ovat salolaisia.

Puoli neljän aikaan sunnuntai-aamuna niinikään Salon keskustan ravintolassa tuntematon mies oli alkanut haastaa riitaa hyvinkääläismiehen kanssa. Riidanhaastajan seuraan oli liittynyt kaksi muuta miestä, ja joku kyseisistä kolmesta miehestä oli yllättäen lyönyt hyvinkääläismiestä nyrkillä kasvoihin.

Lyönnin jälkeen hyvinkääläismies oli poistunut vällittömästi ravintolasta. Lyönnin seurauksena mieheltä oli lohjennut etuhammas ja hänen nenästään oli alkanut vuotaa verta.

Sunnuntaina vähän ennen aamuneljää Salon keskustassa Helsingintiellä kahdella nuorella naisella tuli riitaa päähineestä. Salolaisnainen oli tullut yllättäen kadulla vaatimaan toisella naisella mukanaan ollutta hattua itselleen. Vaatimuksensa tehosteeksi nainen oli tarttunut toista hiuksista ja hiuksista repien kaatanut tämän maahan.

Maahan kaatamisen seurauksena nainen loukkasi sormensa. Päällekävijä poistui ilman vaatimaansa hattua paikalta ennen poliisipartion saapumista, mutta hänen henkilöllisyytensä on tiedossa.

Sunnuntai-iltapäivällä viiden aikaan poliisi sai ilmoituksen Halikossa kaupan pihalla meneillään olevasta välienselvittelystä.

Poliisipartion selvittäessä tapahtumaa paikalla ilmeni, että salolaismies oli istunut kaupan pihalla toisen miehen ja naisen seurassa, kun paikalle oli tullut kyseisen naisen aviomies mukanaan toinen mies. Ilmeisesti mustasukkaisuudesta johtuen aviomies oli käynyt pihalla istuneen miehen kimppuun ja potkaissut tätä useita kertoja pään seudulle.

Tekijä tavattiin paikalta, mutta uhri oli lähtenyt. Hänet tavattiin myöhemmin Halikontien varresta istumasta. Pahoinpitelyn seurauksena uhri oli saanut ohimonsa kohdalle verta vuotavan haavan ja hänen suustaan tuli verta. Sairaankuljetuksen henkilökunta kävi tarkistamassa hänen vammansa.

Kaikki paikalla olleet henkilöt ovat paikalliselle poliisille tuttuja monista asiayhteyksistä.