Paimiolaiselle Topias Arolalle suunnistuksen nuorten EM-kultaa viestissä

0
Paimion Rastin Topias Arola oli mukana Suomen 18-vuotiaiden voittaisassa viestikolmikossa Valko-Venäjän EM-kisoissa. Kuva: TS

Paimion Rastin suunnistajan Topias Arolan kaulaan pujotettiin lauantaina kultamitali Valko-Venäjän Grodnossa. Arola saavutti Euroopan mestaruuden 18-vuotiaiden sarjan viestissä. Kisojen avauspäivänä pitkällä matkalla Arola sijoittui neljänneksi. Arolalla on palkintokaapissaan ennestään arvokisoista EM-hopeaa 16-vuotiaiden pitkältä matkalta.

Suomen voittaisaan viestikolmikkoon kuuluivat Arolan lisäksi Aaro Ojala ja Touko Seppä. Arola juoksi viestissä toisen osuuden, ja toi Suomen kolmantena viimeiseen vaihtoon. Suomen viesti rullasi osuus osuudelta paremmin, sillä Arola pääsi matkaan vasta kahdeksantena. Sepän raju ankkuriosuus takasi Suomelle selvän voiton, sillä toiseksi tullut Unkari jäi lähes puolentoista minuutin päähän. Pronssia sai Ruotsi.

Suomi onnistui kaikkiaan erinomaisesti viesteissä, sillä EM-kultaa nappasivat myös 18-vuotiaat tytöt sekä 16-vuotiaat tytöt. 16-vuotiaiden poikien sarjassa Suomi oli neljäs.

– Käsittämättömän hieno viestipäivä. Tällaisia on nähty harvoin, jos koskaan. Pidän tätä parhaana viestisaavutuksena nuorten EM-kisoissa, koska kilpailu on viime vuosina kiristynyt niin hirveästi, valmentaja Antti Örn hehkutti tiedotteessa.

Nuorten EM-kisat päättyvät sunnuntaina käytäviin sprintteihin.