Kaaresvirralla pelaajapalaset jo kohdillaan – Monipuolisesta Trenton Thompsonista PeU-Basketin yhdysvaltalaisvahvistus

0
Samu Kaaresvirta luotsaa myös ensi kaudella PeU-Basketia miesten I divisioona B:ssä.

Koripallon Miesten I divisioona B:ssä pelaavan PeU-Basketin ensi kauden joukkueen kokoaminen on hyvällä mallilla. Perniöläisseura ilmoitti keskiviikkona tehneensä sopimuksen 22-vuotiaan ja 198-senttisen yhdysvaltalaisen Trenton Thompsonin kanssa. Thompson vietti neljä yliopistovuottaan Asburyssä, jossa laitahyökkääjä mesosi kiitettävin tehoin.

Kahdesti NAIA:n All American -joukkueeseen valittu Thompson oli viime kaudella konferenssinsa paras korintekijä 22,5 pisteen keskiarvolla. Kolmoset Thompson sujautti pussiin 42 prosentin tarkkuudella. Toissa kaudella Thompson takoi pistekeskiarvokseen 26,8, ja hänet valittiin vuoden pelaajaksi.

– Puhtaita sisäpelaajiakin oli tarjolla, mutten halunnut ottaa sellaista. Halusin monipuolisen pelaajan, joka on hyvä levypalloissa, kolmen pisteen heittäjänä sekä korirenkaan lähellä. Thompson on tottunut pelaamaan paikoilla 2–5, ja meilläkin hän tulee tekemään samoin, PeU:n päävalmentajana jatkava Samu Kaaresvirta sanoo.

– Lisäksi meillä on joukkueessa jo pari sentteriä (Timo Niitynperä ja Juhana Melkkilä), joten tämä ratkaisu helpottaa myös peluuttamista.

Thompson harjoittelee Saloon saapuessaan osan ajasta myös korisliigajoukkue Vilppaan kanssa. Tarvittaessa hän voi edustaa rinnakkaislisenssillä salolaisseuraa myös itse otteluissa.

Kaaresvirta kartoitti PeU:lle amerikkalaisvahvistusta Vilppaan uuden päävalmentajan Ville Tuomisen kanssa.

– Olemme tuttuja pelikentiltä. Villen kanssa oli helppo etsiä pelaajia, Kaaresvirta kiittelee vuotta nuorempaa kollegaansa.

Kaaresvirran mukaan PeU:n ensi kauden miehistön lopullinen nimilista on jo ”aika hyvin selvillä”.

– Muutama pelaaja lähtee, kuten takamies Teemu Jarhio. Tilalle tulee muutama A-poika. Ensi kaudella pelintekovastuumme on kahden nuoren, Leevi-Matias Taimelan (syntynyt 2002) ja Taneli Lindströmin (2001) harteilla. He pääsevät näyttämään, mitä ovat miehiään. Näin sen kuuluukin mennä meillä. Emme halua olla mikään 30-vuotiaiden pelaajien hautausmaa, Kaaresvirta painottaa.

Taimela pelasi viime kaudella PeU:ssa vasta loppukaudesta. Nyt hän on siis mukana syksystä lähtien.

– Leevi otti jo viime kaudella suurta roolia ja osoitti pystyvänsä ratkomaan otteluita.

30-vuotiaitakin pelaajia toki PeU:ssa nähdään edelleen, sillä kokeneet Jussi Savolainen ja Sami Himberg jatkavat joukkueessa.

Kaaresvirran apuna valmennuksessa toimineen Esa Mäkysen jatko on vielä auki juniorivalmennuskiireiden vuoksi.

– Toiveena on, että Esa pystyisi olemaan harjoituksissa enemmän paikalla, Kaaresvirta kertoo.

Viime kaudella PeU sijoittui divari B:n runkosarjassa peräti toiseksi ja eteni välieriin asti.

– Vuosi sitten olisin ollut todella onnellinen, jos olisimme olleet puolessa välissä sarjataulukkoa. Sen vuoksi en uskalla sanoa nyt mitään sijoitustavoitetta ensi kaudeksi, Kaaresvirta naurahtaa ja toteaa lopulta joukkueensa haluavan olla sarjassa viiden joukossa.

– Tarkoitus ei ole nousta divari A:han. Kunhan nuoret pelaajat kehittyisivät.

Divari B:ssä pelaa ensi kaudellakin 12 joukkuetta. Poissa ovat sarjaporrasta ylöspäin ponnistaneet järvenpääläinen Raiders Basket sekä Munkkiniemen Kisapojat. Uusina joukkueina nähdään vuosien 2005 ja 2006 Suomen mestari Lappeenrannan NMKY sekä Tampereen Pyrinnön Akatemia B -joukkue.