Kiikalalainen Risto Iirola on Eläkeliiton Varsinais-Suomen piirin karaokemestari yli 70-vuotiaiden miesten sarjassa. Sauvolainen Raimo Junnikkala puolestaan voitti karaokemestaruuden 50–69-vuotiaiden miesten sarjassa. Näin miehet lunastivat paikkansa valtakunnalliseen Eläkeliiton karaokemestaruuskilpailuun, joka pidetään Ikaalisten kylpylässä 7.–8. lokakuuta.

Varsinais-Suomen piirikisoissa oli kaikkiaan 45 osallistujaa. Yhteensä piirikisoihin ympäri Suomen osallistui lähes tuhat laulajaa.

Piirien sarjavoittajat pääsevät laulamaan Eläkeliiton tämän vuoden karaokemestaruudesta. Valtakunnallisen kilpailun järjestävät Eläkeliitto ja Eläkeliiton Pirkanmaan piiri.

Karaoke on suosittu harrastus ikäihmisten keskuudessa. Monilla Eläkeliiton paikallisyhdistyksillä on omia karaokekerhoja, jossa lauletaan omaksi ja muiden iloksi. Eläkeliitto korostaa, että musiikin ja laulamisen on tutkitusti todettu edistävän ihmisten henkistä ja fyysistä hyvinvointia läpi elämän.

Eläkeliitto on Suomen suurin ja puoluepoliittisesti sitoutumaton eläkeläisjärjestö. Sillä on noin 130 000 jäsentä, 20 piiriä ja 401 paikallisyhdistystä.