Salolainen mitalisade metsästysammunnassa

0
Liina Laineella oli mainio kisaviikonloppu.

Salon Seudun Ampujien Liina Laine tähtäsi yhteensä viisi Suomen mestaruutta kansainvälisen metsästysammunnan kisaviikonloppuna Mäntsälässä. Henkilökohtaiset naisten SM-kultamitalit tulivat pohjoismaisesta metsästysammunnasta, luodikkoammunnasta sekä eurooppalaisen metsästysammunnan yhdistelmäkilpailusta.

Pohjoismaisessa metsästysammunnassa Laineen voittotulos oli 354 pistettä. Sarjassa oli mukana viisi kilpailijaa, joista hopeamitalisti Niina Rauma keräsi pistelukeman 341.

Samojen kilpailijoiden kansoittamassa luodikkoammunnassa salolainen teki täydellä 200 pisteen sarjalla SE-tuloksen. Suomen ennätys oli tuloksena myös eurooppalaisen metsästysammunnan yhdistelmäkilpailussa, jossa voittomarginaali oli valtava: Laineelle 380, Asta Jaakkolalle 326 pistettä.

Tero Leppänen sijoittui puolestaan pronssille luodikon miesten yleisessä sarjassa. Pohjoismaisessa metsästysammunnassa sijoitus oli 49 kilpailijan joukossa neljäs – pronssimitalin vei vasta uusinnan jälkeen Jouni Kaunisto. Eurooppalaisen metsästysammunnan yhdistelmäkilpailussa SaSA:n Tuomo Rannikko oli yleisen sarjan viides.

Ville Määttäsen saldo nuorten miesten kilpailuista oli luodikon SM-kulta Suomen ennätystä sivunneella tuloksella sekä pohjoismaisen metsästysammunnan pronssi. Määttänen suorittaa Laineen tavoin varusmiespalvelusta. Molemmat suuntaavat tiistaina Kreikkaan, jossa ammutaan ensi viikonloppuna compakin EM-kilpailut.

Ikämiesten luokassa SaSA:n Kimmo Iivonen voitti mestaruuden eurooppalaisen metsästysammunnan yhdistelmäkilpailussa. Lisäksi hän ylsi hopealle pohjoismaisessa metsästysammunnassa ja oli luodikossa neljäs.

Yhdistelmäammunnan joukkuekilpailussa Varsinais-Suomen mestaruuskvintetistä neljä viidesosaa koostui salolaisampujista. Iivonen, Laine, Määttänen ja Tuomo Rannikko ampuivat yhdessä Jari Soltinin kanssa yhteistuloksen 1 917, joka on Suomen ennätys.

Luodikon joukkuekisankin voiton vei Varsinais-Suomi, ja joukkueeseen kuuluivat Laine, Leppänen sekä Määttänen.