Salon Mineraali Oy:lle uusi varaus Hyypiänmäen kaivoksen vierestä

0
Salon Mineraali Oy kaivaa Kiskosta kalkkikiveä, jota jalostaa Förbyssä.
Omya Oy:n tytäryhtiö Salon Mineraali Oy on saanut Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukesilta hyväksynnän varausilmoitukselle, joka koskee 0,35 neliökilometrin alaa Kiskon Suvisillan maastossa. Varaus sijaitsee jo toiminnassa olevan Salon Mineraali Oy:n Hyypiänmäen kaivoksen vieressä.
– Kyse on Nordkalkin vanhasta varauksesta, jonka otimme nyt meille, sanoo Salon Mineraalin toimitusjohtaja Antti Jussi Salminen.
Salmisen mukaan tarkoitus ei ole aloittaa lähiaikoina varausalueella mitään suurisuuntaisia toimia.
– Joidenkin näytteiden ottoa isompia toimenpiteitä ei ole alueelle nyt tiedossa. Varausalue on ikään kuin reservissä. Sitä on tutkittu ja tuloksia on tarkoitus selvitellä rauhassa. Katsotaan sitten, onko alue meille käyttökelpoinen, Salminen sanoo.
Salmisen mukaan Salon Mineraali on kiinnostunut kalkkikivestä, jota jalostaa Förbyssä.
Myös Geologian tutkimuskeskus on hakenut ja saanut varauksen, joka on Kiskon Aijalan alueella ja käsittää 7,27 neliökilometrin maa-alaa. Tukesin lupapaperissa todetaan, että varaaja otaksuu alueella aiemmin tehtyjen tutkimusten perusteella olevan seuraavia kaivosmineraaleja: sinkkiä, kuparia, lyijyä ja kultaa.
Sähkettä korjattu kello 21.54