Vanha asetteli pallon erotiikkaosastolle – Heinosella kahdeksan kasassa, SalPa yhä voittamaton Espoossa

0
Elmo Heinonen on viimeistellyt jo kahdeksan maalia Kakkosen B-lohkossa.

Salon Palloilijat nauttii edelleen Espoon-retkistään jalkapallon Kakkosessa. Tiistain visiitti tuotti kauden kolmannen täyden pistepotin Espoosta, tällä kertaa Leppävaarasta ja FC Espoon kustannuksella. 2–0-voitolla SalPa katkaisi kahteen otteluun kasvaneen tappio”putkensa” ja nousi samalla Espoon ohi sarjataulukossa.

Kenttätapahtumien perusteella ei satunnainen katsoja olisi voinut kuvitellakaan espoolaisten majailleen lohkon kolmosena. Niin totaalisen halutonta peliä isäntäjoukkue esitteli kaksinkamppailuvoimakasta SalPaa astaan.

Salolaisten keskikentän pallollinen maestro Iiro Vanha sen sijaan asetteli 38. minuutilla sellaisen keskityksen, josta voi kerrankin oikeutetusti käyttää termiä millintarkka. Kierteinen syöttö vasemmalta laidalta oli siinä määrin hemaiseva, että sekatavarakaupassa sen voisi huoletta sijoittaa erotiikkaosastolle.

Eikä rumaksi voi sanoa Elmo Heinosen viimeistelyäkään. SalPan ykköstykki pomppasi paikalle, ojensi jalkansa suoraksi ilmaan ja antoi pallon kimmota verkkoon. Leppävaaran modernille tulostaululle 0–2 ja peli käytännössä ohi.

Illan ensimmäisensä Heinonen oli viimeistellyt rankkarista jo toisella minuutilla, kun kovin epävarmaksi osoittautunut espoolaispuolustus oli ensin kammennut Jami Siirtolan nurin.

– Oli tavoitteena, että otetaan ekan kympin ajan kova prässi ja siitä nopea maali. Se toimi, ja nyt oma peli säilyi hyvin kasassa, kauden maalisaldonsa jo kahdeksaan nostanut Heinonen totesi.

– Iiro on tuonut ison elementin meidän peliiin. On rauhallisuutta, taitoa ja syöttövalikoimaa, niin kyllä siinä kelpaa painaa kärjessä, kun paikkoja tulee.

Heinonen olisi saattanut todennäköisemmin tehdä ottelussa neljä kuin FC Espoo ainuttakaan maalia. Entinen (suur)lupaus Kastriot Kastrati on tehnyt tällä kertaa paluun Espoossa, ja hän törkkäsikin kertaalleen pallon tolppaan, mutta pöytäkirjaan nimi merkittiin vain varoituksen muodossa.

Päävalmentaja Ilkka Virtanen ei jäänyt toivomaan SalPalta muuta kuin pelin nopeampaa ”tappamista”. Heinosen lisäksi maalisaldoa olisivat nimittäin hyvinkin pystyneet kasvattamaan niin Kasperi Tuomi , Iiro Vanha kuin Eetu Leppänenkin.

Osansa toki siinä oli Espoon mainiosti peittäneellä maalivahdilla Heikki Louhivaarallakin.

– Pelistä olisi tullut kolmannella maalilla helpompi, ja olisimme voineet tehdä vaihtoja vähän aikaisemmin. Se taas olisi helpottanut tulevan lauantain peliin valmistautumista, etenkin nyt, kun pelaajatilanteemme on aika tiukka, Virtanen mietti.

Viikonloppuna SalPa saa keskikentän keskustaan yhden työmyyrän lisää, kun Ilari Koljonen on saanut pelikieltonsa lusittua. Niko Leskelä puuttuu keskeltä yhä, trendikkäästi todeten alaraajavamman takia.

– Puolustussuuntaan oltiin hyvin tiiviitä. Ainoastaan erikoistilanteissa vähän näkyi turhaa kireyttä ja jännitystä edellisen pelin (viime hetken Gnistan-tappion) takia, Virtanen huomioi.

Iiro Vanhan tavoin Kemin suunnasta Saloon muuttanut ja liigassa viime vuonna pelannut 18-vuotias Luiyi Laguerre sai lopussa pari ensimmäistä peliminuuttiaan SalPassa.

Kirjoittaja: Pekka Mäntylä

Kakkonen, lohko B
FC Espoo–SalPa 0–2 (0–2)
Maalit: 3. Elmo Heinonen 0–1 rp., 38. Heinonen 0–2.
SalPan kokoonpano: Eemeli Mälkönen; Pekka Mattila, Gentrit Kovaqi, Olli Jalli, Iku Leino; Viktor Limnell (v), Iiro Vanha, Jami Siirtola (59. Olli Jakonen), Kasperi Tuomi (80. Eetu Leppänen), Lucas Gabrielsson; Elmo Heinonen (90. Luiyi Laguerre).
SalPan muut vaihtopelaajat: Severi Jaatinen, Endrit Rrustemi, Joonas Kontkanen.
Erotuomari: Samuli Stenman.
Yleisöä: 190.
SalPan seuraava ottelu: SalPa–Ilves/2 Salon Urheilupuistossa lauantaina 29. kesäkuuta kello 18.