Vetoomus: eläkeläisten liikuntatilavuokrista luovuttava Salossa

1
Vetoomuksessa arvostellaan myös sitä, että korotetut liikuntapaikkamaksut astuvat voimaan kesken toimintavuoden.

Salon eläkeläisyhdistykset esittävät, että kaupunki luopuisi eläkeläisyhdistysten liikuntatilavuokrista.

Salon eläkeläisyhdistysten allekirjoittama vetoomus luovutettiin kaupunginjohtaja Lauri Innalle torstaina. Vetoomuksessa toivotaan kaupunkia perumaan eläkeläisyhdistykselle määrätyt liikuntatilavuokrat.

Salon vapaa-ajan lautakunta päätti toukokuussa korottaa liikunta- ja kulttuuritilojen käyttäjiltä perittäviä maksuja. Käyttömaksut koskevat myös eläkeläisjärjestöjä ja eläkeläisiä. Korotuksia perusteltiin kaupungin talouden tasapainottamisella.

Järjestöt katsovat, ettei liikuntatilojen käyttömaksuilla ole juurikaan merkitystä kaupungin talouden tasapainottamisessa, mutta ne aiheuttavat pienillä jäsenmaksutuloilla ja talkooperiaatteella toimiville eläkeläisyhdistyksille vaikeuksia jatkaa toimintaa. Yhdistykset saattavat jopa joutua vähentämään liikunnallisten harrastuspiirien järjestämistä.

Vetoomuksessa arvostellaan maksujen suuruuden lisäksi myös sitä, että maksut astuvat voimaan kesken toimintavuoden.

Eläkeläisyhdistykset perustelevat tilavuokrien maksuttomuutta sillä, että liikuntapalvelut ovat ikäihmisten toimintakyvyn kannalta elintärkeitä.

Yhdistykset kritisoivat myös eläkeläisten uinti- ja liikuntakorttiin tulleita korotuksia. Yhdistykset esittävät, että kaupunki luopuisi myös uinti- ja liikuntakortin hinnan korotuksista.

Keijo K.

Eläkeläisiäkin on niin erilaisella eläketulolla olevia, että menisiköhän oikein, että suurta eläkettä nauttivat pääsisivät vielä ilmaisuuden piiriin.

On totta, että alle tuhannen euron eläkkeensaajat pitäisi maksuista vapauttaa, mutta yli kaksi tonnia saavat joutavat tosiaan maksamaan.

Tämänkaltaiset asiat ovat vaikeita käsitellä, koska se suureläkeläinen on ensimmäisenä osallistumassa näihin ilmaisrientoihin, jos se heille suodaan. Pieneläkeläiset tupataan sotkemaan maan rakoon, kun ovat kuitenkin niitä vaatimattomimpia.

Joka tasollahan tämä sama ongelma on, että heikommat joutuvat ökyjen alistamiksi.