Veturi törmäsi pyöräilijään tasoristeyksessä Porissa – mies raahautui veturin mukana huomattavan matkaa

1

Porissa veturi on törmännyt ennen aamuseitsemää pyöräilijään, kertoo Satakunnan pelastuslaitos.
Mies oli kulkenut raiteen ylittävää kevyen liikenteen väylää, kun yksittäinen raiteilla liikennöinyt veturi oli törmännyt häneen. Mies ja pyörä raahautuivat huomattavan matkaa junan edessä.
Pyörällä liikkeellä ollut 39-vuotias mies loukkaantui erittäin vakavasti, kertoo Lounais-Suomen poliisilaitos tviitissään. Ensihoito oli ensimmäisenä paikalla. Mies oli tajuissaan, kun ensihoito tavoitti hänet.
– Hän ei ollut onneksi jäänyt suoranaisesti junan alle, vaan oli pysynyt siinä (veturin) edessä ja pyörä oli tullut siinä mukana, kertoo Satakunnan pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Janne Kumpulainen STT:lle.

Raideosuudella vähän liikennettä

Poliisi kertoo Twitterissä, että miehellä on ollut onnettomuushetkellä kuulokkeet korvilla, eikä hän ollut havainnut lähestyvää junaa.
Päivystävän palomestarin mukaan veturinkuljettaja oli ilmeisesti huomannut pyöräilijän, mutta tämä ei ollut luultavasti kuullut pilliä.
– Näkyvyys on minun mielestäni hyvä. Sitä (tasoristeystä) käytetään todella paljon ja siitä menee ihmisiä paljon ohi. Mutta raideliikennettä siinä menee tosi harvoin, Kumpulainen kertoo.
– Kaikki eivät varmaan tiedosta sitä vaaraa.
Onnettomuuspaikalla ei ollut Kumpulaisen mukaan mitään, mikä olisi peittänyt näkyvyyttä.

https://twitter.com/L_S_poliisi/status/1138347460030554113

STT

Lasse

Oikeampi otsikko olisi tässäkin jutussa: ”Mies pyöräili veturin eteen” Tämä sitä syystä, että juna ei pysähdy hetkessä, vaan sillä on huomattavan pitkä jarrurusmatka.

Tieliikennelaissa määrätään sen vuoksi ehdottomasti, että kaikkien maitse kulkevien on väistettävä kaikkia raiteilla kulkevia. Vääränlaisilla otsikoilla syyllistetään näissä ikävissä tapauksissa aina väärää kohdetta.