Veturitalli kaipaa kirjoja yhteisölliseen taideteokseen

7
Alexander Reichsteinin teoksessa Mutatis Mutandis näkyy myyttisiä ihmisen ja eläimen muotoja.

Salon taidemuseo Veturitalli haluaa kirjalahjoituksia. Veturitallissa avautuu 21. syyskuuta kuvataiteilija Alexander Reichsteinin interaktiivinen näyttely, joka tarjoaa kävijöille taidemuseon mukaan ainutlaatuisen, moniaistisen taidekokemuksen.

Taidemuseo toivoo kaikkien apua kirjalahjoitusten muodossa. Jos siis salolaisten ”nurkista” löytyy tarpeettomia kirjoja, taidemuseo pyytää tuomaan ne Veturitallille yhteisöllisen taideteoksen rakennusmateriaaliksi.

Kirjoja saa alkaa tuoda heti, ja niitä kerätään koko kesän ajan syyskuuhun asti, kerrotaan taidemu-seon tiedotteessa. Kirjojen toivotaan olevan kovakantisia, muutoin kaikki kirjat käyvät, ja samaakin kirjaa voi tuoda useita kappaleita.

Alexander Reichsteinin (s.1957) töissä mielikuvitukselliset installaatiot leikittelevät taiteen ja illuusioiden rajalla. Teokset rakentavat vuorovaikutteisuutta esineiden ja katsojien välille, ja yleisö saa viimeistellä Reichsteinin aloittamia teoksia niin käsitteellisesti kuin fyysisesti.

Salon taidemuseo Veturitallin neljään saliin rakentuu syksyllä erilaista mielikuvituksellisia todellisuuksia, joiden teemat käsittelevät aikaa, vuodenaikojen vaihtumista, olleita ja menneitä ympärillämme sekä myyttisiä ihmisen ja eläimen muotoja.

Salon taidemuseossa järjestettiin vuonna 2007 Reichsteinin näyttely Ihmeotuksia & Ihmemuutoksia .

Ihmettelen lahjoituspyyntöä

Vai että kaipaa Veturitalli kirjoja? No kirjakaupoista niitä kirjoja saa ostaa, jos tarvitsee.

Kummallista, että melkein aina näissä taideasioissa ollaan ensiksi ns. hattu kourassa pyytämässä ilmaiseksi tavaroita tai asioita sen sijaan, että kustannetaan itse ne hankinnot, jos haluaa tehdä taidetta.

Vaari

Tässäkin kommentissa olisi ollut hyvä muistaa vanha kansanviisaus: ”Parempi olla hiljaa ja antaa ihmisten luulla, että on idiootti, kuin avata suunsa ja hälventää kaikki epäilyt”.

Tommi

Hyvin kommentoitu!

Tommi

Veturitallin ja taiteilijan idea on aivan loistava!

Tämä on ns. kaikki voittaa tilanne: Veturitalli saa aineiston taideteokseen ja me kirjoja (tarpeettomasti) keränneet pääsemme eroon tavarasta, joka muuten olisi pitänyt heittää joskus roskiin. Hieno homma!

Hyvään käyttöön tulee kirjat

Nykyaikana jokaisen huushollissa on tavaraa, jolle pitäisi löytää uusi koti.

Jos Veturitalli tarvitsee vanhoja kirjoja, niitä löytyy liiankin kanssa. Eihän niitä kirppareilla oteta edes ilmaiseksi, vaikka tarjolla olisi.

Ei taiteellista

Kyllä niitä kirjoja löytyy kirppareilta hieman ilmaiseksi, sen kun hakevat. En osallistu enkä näe siinä mitään taiteellista.

Ei taide synny sillä, että sanotaan sen olevan taidetta. Kaikennäköistä sotkua ja romua on tullut nähtyä, mitä joku kutsuu taiteeksi.

Vilkas

Taidat olla horoskooppimerkiltäsi Jörö!