42. Salo Volley starttaa zumban tahdissa – lentisfestarin uudistukset vähentävät arpomista

0
Pirjo Sileniuksen päällä on LP Viestin pelaajan Pilvi Kettusen suunnittelema Salo Volley -paita, jossa tiivistyy tapahtuman pyhä kolminaisuus: musiikki, lentopallo ja juoma.

Torstaina iltapäivällä oli se aika vuodesta, kun kuorma-auto taiteili tiensä Urheilupuiston porttien läpi tekonurmen viereen, sisällään lentisfestari Salo Volleyn juomat.

– Paljon, kuului kuskin vastaus kysymykseen ”paljonko siellä sisällä on kaljaa”.

Salo Volleyn vastaavan Pirjo Sileniuksen mukaan ”paljon” tarkoittaa noin 6 000 litraa, joista 3 500 on olutta.

Määrät kuulostavat valtavalta, mutta syytä onkin. Salo Volleyyn on ilmoittautunut 137 joukkuetta (vuosi sitten 141), mikä tarkoittaa noin 1 500 pelaajaa plus sadat varsinaissuomalaiseen urheilutapahtumaan harvinaisen leppoisesta fiiliksestä nauttivat hengailijat.

Sääkin suosii sekä pelaamista että hengailua: viikonlopuksi on luvattu 24–26 asteen lämpötilaa ja muutamia paahdetta taittavia pilviä.

LP Viestin hallitukseen kuuluva Silenius on ensimmäistä vuottaan Salo Volleyn vastuuhenkilönä, mutta ei todellakaan ensimmäistä kertaa järjestelyissä mukana.

– Olin Johannan (Anttonen) taustalla monta vuotta. Ajattelimme, että jos tähän (tehtävään) tulee joku ulkopuolinen, niin se toisi liikaa haasteita.

Tämän kokoluokan tapahtuman järjestämisessä on toki aina haasteita, mutta yli 40 vuoden rautainen rutiini ja pyyteettömät talkoolaiset pitävät paketin tiukasti kasassa.

Talkoolaisista puheen ollen: Salon Viestin Ukkomiehet marssivat samalla lounastauolta tekonurmelle piirtämään viivat yhteensä 30 kentälle ja kantamaan verkkotolpat paikoilleen. Perjantaina laitetaan verkot (miehet ja sekasarja 244 cm, naiset 224 cm).

– Onneksi meillä on tätä luottoporukkaa, Silenius kiittää.

Salo Volley järjestetään tänä vuonna 42. kerran. Tapahtuman luonne on muuttunut pikkuhiljaa festarien suuntaan, esimerkiksi tänä vuonna miesten kilpasarjaan ilmoittautui vain neljä joukkuetta ja nämä joukkueet siirrettiin harrastesarjaan.

Eli tapahtuman uudistukset tehdään nimenomaan maksavan asiakkaan, ei kilpaurheilun ehdoilla, koska Salo Volley ei ole enää vuosiin ollut kilpaurheilua.

Esimerkiksi täksi vuodeksi tapahtuma-alueen pääportin viereen tulee taksitolppa, jotta lentisväen ei tarvitsisi enää arpoa, että kuka nämä tilataksit tähän oikein tilasi. Lisäksi ravintoloissa on jokaisella kassalla maksupäätteet, jotta kenenkään ei tarvitsi arpoa, että missä se lähin pankkiautomaatti taas olikaan.

Uudistusten tavoitteena on asiakaskokemuksen sekä luonnollisesti myös taloudellisen tuloksen parantaminen.

Silenius kuitenkin toppuuttelee villeimpiä arvioita Salo Volleyn tuotosta.

– Moni luulee, että tämä on kultakaivos, mutta sitä tämä ei ole. Salo Volleyn tuotolla pyörittää LP Viestin liigajoukkuetta ehkä kaksi kuukautta, hän arvioi.

LP Viesti maksaa myös Salon Viestille järjestelyoikeuksista. Viestin oma panos tapahtumaan on Ukkomiesten lisäksi sarjasihteeri ja tulospalvelu.

Pelit alkavat tuttuun tapaan lauantaiaamuna kello 9, mutta itse tapahtuma alkaa jo tänään.

Tämän vuoden Salo Volley starttaa Salo Golfissa pelattavalla Volleygolfilla sekä koko kansan Volleyzumballa, johon on kutsuttu kaikki kaupunkilaiset aina kaupunginjohtaja Lauri Innaa myöden. Perniöläisen Merle Tiksin vetämässä zumbaamassa ovat mukana myös LP Viestin liiga- ja akatemiajoukkueet.

– Niin siis sinne saa tulla ihan kaikki, Silenius innostuu.

Mutta mitä Pirjo Silenius tästä kaikesta saa?

– No ihan älyttömän hyvän fiiliksen! Olen ollut lentopallossa mukana 35 vuotta ja täällä näkee kaikki ne tutut, jotka ovat hävinneet ympäri maata.

42. Salo Volley perjantaista sunnuntaihin Urheilupuiston tekonurmella. Tänään kello 17.30 Volleyzumba. Pelit alkavat lauantaina ja sunnuntaina kello 9 ja päättyvät noin kello 17.