Armeija ja poliisi rynnäköivät purkurakennuksiin Salossa

0
Puolustusvoimat on käynyt aiemminkin harjoittelemassa Salossa. Alhaisten vanhustentalojen alueella on harjoiteltu kaupunkisotaa.

Poliisi, Rajavartiolaitos ja Puolustusvoimat tekevät rynnäkkömurtoharjoituksia purettavissa rakennuksissa Salossa syksyn aikana.

Harjoituksia on tarkoitus järjestää ensisijaisesti entisessä Perniön lukiossa. Varapaikkana toimii Märynummen niin sanottu yläkoulu.

Rakennukset on joka tapauksessa tarkoitus purkaa loppuvuonna pois uusien tieltä. Märynummelle rakennetaan uusi koulu ja päiväkoti, Perniössä lukion tontille nousee kirkonkylän uusi koulu.

Poliisi on etsinyt viranomaisten puolesta harjoituskohteita yhteisiin rynnäkkömurtoharjoituksiin.

Purkurakennuksissa halutaan harjoitella ovien ja ikkunoiden murtamista eri menetelmillä, muun muassa mekaanisesti ja räjäyttämällä. Jos harjoituspaikat mahdollistavat, kulkuaukkoja tehdään myös seiniin ja kattoihin.

Tilapalvelut on antanut luvan Perniön entisen lukion ja Märyn yläkoulun käyttöön ilman korvausta.

Ehtoihin kuuluu, ettei ympäristölle saa aiheuttaa vaaraa tai turvallisuushaittaa. Paikat on jätettävä siisteiksi, ja esimerkiksi räjähdysten aiheuttamat reiät rakennuksissa on paikattava siten, ettei niistä pääse kulkemaan rakennuksiin.

Viranomaisten on myös tiedotettava harjoituksesta alueen asukkaille.

Puolustusvoimat on Salossa tuttu vieras, sillä Kaartin jääkärirykmentin jääkärit ovat käyneet harjoittelemassa kaupunkisotaa Alhaisten entisissä vanhustentaloissa.