Club Baloncesto Breogán de Lugo – Roope Ahosen uusi joukkue hakee liiganousua tositarkoituksella

0
Roope Ahonen pelasi Suomen miesten maajoukkueessa viimeksi valmistavassa maaottelussa kesäkuussa 2018. Arvokisakarsinnoissa peliminuutteja tuli edellisen kerran helmikuussa 2018.

Roope Ahosen sarjataso säilyy alkavalla koripallokaudella ennallaan ja osoite Luoteis-Espanjassa. Joukkue kuitenkin vaihtuu: Salon Vilppaan kasvatti siirtyy Club Baloncesto Breogán de Lugoon, lyhyemmin CB Breogániin.

Kyseinen joukkue putosi viime kauden päätteeksi Espanjan miesten pääsarjasta kakkosliigaan. Pyrkimys on saman tien takaisin parrasvaloihin ryhmällä, jonka yksi palanen on 29-vuotias Ahonen.

Osapuolet solmivat 1+1-vuotisen sopimuksen, johon sisältyy liigapykälä. Eli mikäli Breogán voittaa joko runkosarjan tai pudotuspelit, nousee pääsarjaan joukkueen mukana myös Ahonen. Vastaava liigapykälä sisältyi myös viime kauden kontrahtiin Oviedon kanssa, mutta nousu jäi toteutumatta.

Parhaillaan Salossa kesälomaa viettävä Ahonen sai sopimustarjouksia muiden muassa Argentiinasta ja Belgian pääsarjasta. Alustavaa kiinnostusta osoitti myös kolme Euroopan parhaaksi liigaksikin luonnehditun Espanjan pääsarjan joukkuetta.

– Sain viime viikolla tosi hyvän sopimustarjouksen Breogánilta. Myös rahallisesti se oli huomattavasti parempi kuin heidän ensimmäinen tarjouksensa, Ahonen kertoo.

Merkittävä osuus siirtoon on myös sillä, että Breogán värväsi päävalmentajakseen Diego Epifanion. Hän valmensi kaksi edelliskautta pääsarjaa pelannutta Burgosia.

Ahonen pelasi Oviedossa järjestään pelintekijänä, kun vuotta aiemmin Ourensessa roolina oli enemmän heittävä takamies.

– Ebifanio kysyi, mitä paikkaa itse pelaan mieluiten. Viime kauden kokemusten jälkeen toiveena on totta kai pääsääntöisesti pelintekijän paikka, mutta toinenkin vaihtoehto on tuttu.

Espanjassa jatkaminen oli koko ajan pelaajan ykkösoptio. Kakkosliiga on hieman hämäävä luonnehdinta, sillä kyseisessäkin sarjassa pelataan melkoisen tasokasta koripalloa.

– Tuntuu, että tämäkin sarja menee joka vuosi eteenpäin. Joukkueet ovat tosi tasaisia ja peli taitavaa sekä nopeaa, mikä sopii minulle hyvin. Esimerkiksi Kreikan pääsarjassa peli oli profiililtaan hitaampaa ja toisaalta fyysisempää, ennen Espanjaan siirtymistään kaksi kautta Kreikassa pelannut Ahonen luonnehtii.

Ahonen ja avopuoliso Alexandra muuttavat Breogánin kotikaupunkiin Lugoon. Se sijoittuu maantieteellisesti Ourensen ja Oviedon väliin, eli kyseinen luoteisen Espanjan kolkka tulee yhä tutummaksi.

– Käsky Lugoon käynee elokuun puolivälin paikkeilla. Sitä ennen treenaan ja hengähdän täällä kotikulmilla. Saattaa kuulostaa tylsältä kesälomalta, mutta on oikeasti luksusta, Ahonen hymähtää.