Halliosakebuumi valtaa alaa Salossa – hankkeiden määrä pomppasi nollasta neljään

0
Paunankadun hallirakennus on jo saanut katon päälleen. Hankkeen on tarkoitus valmistua syyskuussa.

Viime vuonna Salossa ei ollut käynnissä yhtäkään halliosakehanketta. Nyt niitä on yhteensä neljä.

Myyntiin tai vuokralle tarkoitettuja halliosakkeita rakennetaan nyt tyhjästä Alhaisiin ja Valuriin. Lisäksi pienhalleja tehdään kahteen tyhjille jääneeseen kiinteistöön. Yksi niistä on niin kutsuttu Arsan kiinteistö. Sen lisäksi pienhalleja työstetään Salon Seudun Suurkirppiksen entisiin tiloihin.

Pienhallit ovat tarkoitettu niin yritysten kuin yksityishenkilöiden käyttöön. Hallin koosta riippuen sitä voi käyttää esimerkiksi auto- tai venetallina tai siinä voi harjoittaa yritystoimintaa.

Vielä viime vuonna kaupungista ei löytynyt yhtäkään halliosakehanketta, ja nyt niitä on kaikkiaan neljä. Halliosakebuumin taustalla näyttäisi olevan puhdas sattuma.

– Onhan se aika hauskaa, että me olemme kaikki syksyllä keksineet tämän markkinaraon, ja nyt samankaltaisia projekteja on käynnissä neljä, Kiinteistö Oy Salon Arsan osakas Tony Palander naurahtaa.

Kiinteistö Oy Valurin halliosakkeen Lauri Kaivonen on samaa mieltä siitä, että päällekkäisyyden taustalla on sattuma. Valurin hankkeen suunnittelu alkoi viime syksynä.

– Ympäri Suomea oli alkanut ilmestyä halliosakehankkeita, mutta Salossa niitä ei kuitenkaan ollut, joten lähdimme sellaista suunnittelemaan. Nyt tilanne on tietenkin ehtinyt muuttua, Kaivonen sanoo.

Kiinteistö Oy Valurin halliosakkeen markkinointi on vasta alkutekijöissä, minkä vuoksi halliosakkeiden tämänhetkistä kysyntää on vielä hankala arvioida. Valuriin tulee yhteensä 20 halliosaketta. Viiden osakkeen osalta myyntineuvottelut ovat edenneet jo pitkälle.

– Varsinainen markkinointi aloitetaan elokuun alussa. Tähän mennessä olemme vasta laittaneet yhden mainoskyltin työmaa-alueen laitaan.

Hallien todellinen kysyntä selviääkin, kun markkinointi aloitetaan toden teolla. Myös hankkeen rakennustyöt ollaan aloittamassa loppukesästä. Halli valmistunee puoli vuotta töiden aloittamisen jälkeen.

Alhaisissa Paunankadulla sijaitsevan hallityömaan ensimmäinen rakennus valmistuu sen sijaan jo syyskuussa.

– Nyt olemme päässeet urakassa aika pitkällä, rakennuksella on jo kattokin pään päällä, kuvailee Tapani Laine .

Laine on yksi kolmesta osakkaasta, jotka ovat Paunankadun halliosakehankkeen takana. Laineen yhtiökumppanit ovat Jarno Mäntylä ja Kai Mäntylä .

Paunankadulle rakennetaan nyt yhteensä kahtatoista 48 neliömetrin kokoista pienoishallia. Kokonsa puolesta ne sopivat esimerkiksi auto- tai venetalleiksi.

– Tilan voi muuntaa myös korjauspajaksi. Esimerkiksi sähköalan ja LVI-alan ihmiset ovat olleet tiloista kiinnostuneita.

Laine pyrkiikin luottamaan siihen, että salolaisilla on kiinnostusta varastotiloja kohtaan. Kyselyitä tiloista on tullut jo rakentamisen aiemmissa vaiheissa.

Ensimmäisen hallirakennuksen pitäisi valmistua syyskuussa. Jos kysyntää riittää, tiloja on mahdollista rakentaa enemmänkin. Ensimmäisenä valmistuvan rakennuksen viereen on jo tehty valmiit perustukset seuraavalle rakennukselle, johon mahtuisi myös kaksitoista erillistä hallia.

– Tarvittaessa voimme ostaa lisää tilaa ympäriltä ja rakentaa enemmänkin!

Myös Arsan kiinteistöyhtiö suhtautuu tilojen rakentamiseen kysynnän kautta. Ensimmäisen mallitila on parasta aikaa työn alla. Osa tiloista tehdään kokonaan valmiiksi, mutta osaan jätetään raakapinnat. Halleja tarjotaan sekä vuokralle että myyntiin.

– Kaiken kaikkiaan toimimme hyvin joustavalla aikataululla. Pienempien loosien suhteen kysyntä tietenkin määrittää paljon, Pelander kertoo.

Raitalankadun eli entisen Salon Seudun Suurkirppiksen kiinteistön uusi yrittäjä kertoo, että kaikki myynnissä olleet tilat on jo saatu kaupaksi. Minivarasto aukeaa syksyllä.