Holttiselle huojennusta – kausi saattaa jatkua EM-kisat pilanneesta vammasta huolimatta

0
Someron seiväskarnevaalit ei toivon mukaan jäänyt Tommi Holttiselle kauden loppupään kilpailuksi.

Seiväshyppääjä Tommi Holttinen saattaa selvitä pahaenteisestä loukkaantumisesta vain lyhyellä kilpailutauolla. Someron Esan edustaja loukkasi akillesjännettään viime viikolla ennen alle 23-vuotiaiden EM-kilpailuja ja joutui jättämään kisat väliin.

Lääkäriltä tuli kuitenkin uutisia, joita voi tässä tapauksessa luonnehtia huojentaviksi. Holttisen mukaan kilpailukauden jatkuminen kuluvan kesän aikana on mahdollista.

– Diagnoosi oli plantariksen jänteen katkeaminen. Se tarkoittaa lääkärin mukaan sitä, että harjoittelua ja kilpailemista voi jatkaa, kun jalka on kivuton. Kyse ei siis ole varsinaisesti akillesvammasta, vaikka vaiva samalla alueella jalassa olikin, Holttinen kertoi SUL:n nettisivujen jutussa.

Kalevan kisat ovat ohjelmassa kahden viikon kuluttua. Aiemmin ulkoradoilla hopea- ja pronssimitalin saavuttanut 22-vuotias urheilija tavoittelee siis ensimmäistä ulkoratojen Suomen mestaruuttaan.

Holttinen on hypännyt tammikuusta lähtien peräti kymmenessä kilpailussa tuloksen 535–545. Tuloksetta päättyi pitkälti olosuhteiden takia vain karnevaalikilpailu Somerolla.