Merivirta sai kupoliteltan kiehumaan – GP-kotikisa toi kolmannen sijan

0
Elena Merivirran ja Astron yhteistyö toimi gp-kisassa. Kuva: SSS/Kirsi-Maarit Venetpalo

Salo Horse Show’n tutusta kupolitelttarivistöstä kajahti sunnuntaina poikkeuksellisen kova meteli, kun kotikilpailussaan ratsastanut Elena Merivirta selvitti Astrollaan GP-kilpailun avauskierroksen virheittä.

– Kuulin sen! Oli todella ihanaa, kun katsomossa oli niin paljon tuttuja, iloinen Merivirta kertoi.

Kilpaa auringon kanssa loistanut Merivirta tuuletti innokkaasti nollarataansa. 145 sentin avauskierroksen radan selvittivät ilman pudotuksia vain Merivirta ja Emma Tallberg /Dobbelt Quidam. Rata oli haastava, sillä esimerkiksi esteellä numero kahdeksan nähtiin peräti kolme kieltäytymistä.

Toisella gp-kierroksella esteet nousivat 150 senttiin ja Merivirta piti suorituksensa hyvin kasassa. Ainoa pudotus tuli esteellä numero kolme, jossa moni muukin ratsukko oli vaikeuksissa. Astron kavio osui jo kakkosesteeseen, mutta vielä siinä puomi pysyi paikallaan.

– Tokalla esteellä oli jo tilanne päällä, mutta sain ratsastettua sen lankkuesteen (este numero kolme) juuri niin kuin olin suunnitellut. Pieni takajalkavirhe pudotti lankun, Merivirta kertasi.

Tallberg varmisti voiton ja 1 400 euron ykköspalkinnon toisella nollaradalla. Merivirran eteen kiilasi Susanna Granroth, joka selvitti toisen radan puhtaasti ja voitti Merivirran ajan perusteella. Backlund kuittasi 1 000 ja Merivirta 600 euroa. Tallbergin saldo oli kova, sillä hän sijoittui toisella hevosellaan Arwenilla viidenneksi.

GP-luokan kolmossija oli 28-vuotiaalle Merivirralle yksi pitkän uran parhaista saavutuksista.

– En osannut odottaa tätä, hän myönsi.

Merivirta jäi GP-kisaa edeltäneessä Salo Trophyssä neljänneksi, mutta sai kuitattua pienen pettymyksen komeasti.

– Ratsastin viikonloppuna neljällä eri hevosella, mutta joutuin jättämään yhden tänä aamuna kotiin, kun sain perjantaina niin älyttömän flunssan. Piti vähän säästellä.

Merivirta piti italialaisen ratamestarin Elio Travagliatin laatimista radoista.

– Koko viikonlopun on riittänyt tekemistä, mutta radat ovat olleet reiluja. Tykkäsin.

Seuraavaksi Merivirran kalenterissa on Hangon kisa ja Alahärmän GP-kisa.

Salo Horse Show’n GP-kilpailun toinen salolaisedustaja, Salon Ratsastusseuran Antti Linna sijoittui hevosellaan Spenrdup L kahdeksanneksi. Linna ja Voltano jäivät ensimmäisenä ulos toiselta kierrokselta.

GP-sarjaa johtava Ville Kulkas ei hypännyt Salossa.

Sunnuntaiaamun Racing Trophy -luokkien voitot menivät Madis Mornalle (125 cm) ja Joni Paavolalle (115 cm). Janna Jensen oli molemmissa luokissa toinen.

Salo Trophyn (135 cm) voiton vei Hattel Ridersin Ida-Lotta Nousiainen ennen Kaarinan Kenttäratsastajien Janina Keinästä.

GP-luokan jälkeen kilpaillun noususarjan voitti Auran Ratsastajien Jonna Normia.

Nuorten ratsastajien LähiTapiola Future Challenge -sarjan osakilpalun voitti Etelä-Pohjanmaan Urheiluratsastajien Sara Kortesoja Evitallaan ennen Hattel Ridersin ratsukkoa Faris AlDhani/Godyno.