Nantes maistuisi, Kaliningrad ei – LP Salon suunta Mestarien liigassa määrittyy pitkälti jo lohkoarvonnassa

0
Yksi mahdollisista Salohalliin saapuvista supertähdistä on Novaran Paola Egonu, joka lyö palloa parhaimmillaan 120 senttiä verkon yläpuolelta.

Suoraan lentopallon naisten Mestarien liigan lohkovaiheeseen selvinnyt LP Salo (kotimaan kentillä LP Viesti) on sijoitettu lohkoarvonnassa kolmoskoriin.

Suuri, joskin odotettu, pettymys on se, että LP Salon kanssa samasta korista löytyy Saksan mestari Stuttgart, jonka riveissä pelaavat LP Salon ex-libero ja kesäsalolainen Roosa Koskelo sekä viime kauden keskitorjuja Jenna Rosenthal.

– Lähetin arvontakorit ”Roselle” ja hänkin harmitteli jakoa. Stuttgart olisi ollut meille ylivoimainen ykkösvaihtoehto, mutta se oli tiedossa, että korit muodostetaan maarankingin perusteella, LP Salon päävalmentaja Tomi Lemminkäinen kertoi.

Sen sijaan kakkoskorista löytyy toinen ”suomalaisjoukkue”, ranskalainen Nantes, jonka passarina pelaa Kaisa Alanko. Nantes olisi luonnollisesti paras vaihtoehto samaan lohkoon, mutta huonoja vaihtoehtoja eivät olisi puolalaiskaupunki Lodzin kaksi seuraa tai toinen ranskalainen Cannes. Kunhan arpa ei osu venäläisseura Lokomotiv Kaliningradiin, jonka vieraaksi kulkuyhteydet ovat haastavat (ja kalliit) ja perillä odottaa huippujoukkue.

– Kaliningradista en löydä mitään positiivista. No ehkä se, ettemme ole aikaisemmin pelanneet siellä, Lemminkäinen pohti.

– Sen sijaan Nantes olisi myös pelillisesti kakkoskorin ehkä heikoin joukkue, vaikka en tarkkoja kokoonpanoja vielä tiedäkään. Nantes voisi olla voitettavissa hyvänä päivänä.

Ykköskorissa on nimensä mukaisesti pelkkiä maailman huippujoukkueita, kaksi Istanbulista, kaksi Italiasta ja neljä vuotta sitten Salohallissa vieraillut Dinamo Moskova.

Lemminkäisen suosikkivaihtoehto on huippuhakkuri Paola Egonun Novara. Egonun lyöntikorkeus on hulppeat 344 senttiä eli 120 senttiä verkon yläpuolelta!

– Siinä pelaajassa olisi yleisöllä nähtävää, Lemminkäinen uskoo.

Toinen Lemminkäisen suosikki ykköskorista on Istanbulin Vakifbank, joka teki toukokuussa ruotsalaishakkuri Isabelle Haakin kanssa 1,1 miljoonan dollarin arvoisen sopimuksen.

– Lisäksi heidän valmentajanaan on Giovanni Guidetti. Hän on mielestäni maailman paras valmentaja naisten puolella, eikä moni miesten puolellakaan mene edelle.

Tuli ykkös- tai kakkoskorista mikä tahansa vastustaja, arvonnan lopputuloksen määrittelee pitkälti neloskori.

Korista löytyy kolme huippujoukkuetta Savino Del Bene Scandicci, kolmas Istanbulin suuruus Fenerbahce, Jekaterinburgin ylpeys Uralochka sekä kaksi karsijaa. Eli pahimmassa tapauksessa vastaan tulee huonojen ja kalliiden kulkuyhteyksien takana oleva Uralochka ja parhaassa tapauksessa LP Salon tasoinen karsija.

Lemminkäisen mukaan kahdessa karsijan paikassa ovat vahvimmin kiinni kolme joukkuetta: unkarilainen Vasas Obuda Budapest, tshekkiläinen Olomouc sekä Salohallista tuttu Khimik Juzhni.

– Huonolla tuurilla lohkoon tulee kolme venäläisjoukuetta tai kolme joukkuetta, jotka voivat voittaa koko turnauksen. Hyvällä tuurilla lohkossa on Nantes ja toinen karsija.

Viidestä alkulohkosta pääsee jatkoon lohkovoittajat sekä kolme parasta kakkosta. On sanomattakin selvää, että LP Salo tarvitsee kaiken arpaonnen taistellaakseen jatkopaikasta päätöskierroksille asti. Sen lisäksi pitäisi toki pelata vielä oman taitotason ylärekisterissä ensimmäisestä pallosta viimeiseen.

Eikä otteluohjelmakaan suosi LP Saloa. Joukkue aloittaa alkulohkon marraskuussa kakkoskorista tulevan vastustajan vieraana ja toisella kierroksella 27. marraskuuta Salohalliin tulee ykköskorin joukkue. Sen jälkeen LP Salo pelaa kaksi vierasottelua ja päättää lohkovaiheen helmikuussa kahteen kotiotteluun (5. ja 18 helmikuuta).

Jos jatkopaikkaa ei tule, europelit päättyvät siihen. Yksikään lohkovaiheen joukkue ei jatka pelejään CEV Cupissa, kuten vielä viisi vuotta sitten LP Salon ensimmäisellä Mestarien liigan visiitillä.

Alkulohkot arvotaan syksyllä.

NAISTEN MESTARIEN LIIGAN ARVONTAKORIT

Kori 1: VakifBank Istanbul (TUR), Imaco Vollet Conegliano (ITA), Dinamo Moskova (RUS), Eczacibasi VitrA Istanbul (TUR), Igor Gorgonzola Novara (ITA)

Kori 2: Commercecon Lodz (POL), RC Cannes (FRA), Lokomotiv Kaliningrad (RUS), Budowlani Lodz (POL), Nantes VB (FRA)

Kori 3: CSM Volei Alba Blaj (ROM), Allianz MTV Stuttgart (GER), Branik Maribor (SLO), Maritza Plovdiv (BUL), LP Salo (FIN)

Kori 4: Savino Del Bene Scandicci (ITA), Fenerbahce Opet Istanbul (TUR), Uralochka-NTMK Jekaterinburg (RUS), lisäksi kaksi karsijaa.

Viisi neljän joukkueen lohkoa arvotaan syksyllä.
Lohkovaiheessa pelataan kaksi ottelua marraskuussa, yksi ottelu joulukuussa ja tammikuussa ja kaksi ottelua helmikuussa.
LP Salon kotiotteluiden päivämäärät: 27.11. (ykköskori), 5.2. (kakkoskori), 18.2. (neloskori).

Hakkurien hinnat vielä liian korkealla

LP Viestin ensi kauden kokoonpanosta puuttuu vielä Kertu Laakin korvaava hakkuri ja Jenna Rosenthalin korvaava keskipelaaja.

Päävalmentaja Tomi Lemminkäisen mukaan keskipelaajia on runsaasti tarjolla, mutta hyvätasoisia ja sopivan hintaisia hakkureita ei.

– Katsoimme muun staffin kanssa viikonloppuna Kisakalliossa videoita. Vielä toistaiseksi hakkurien hinnat ovat vielä liian korkealla meidän budjettiin. Yritämme päästä rahan puolesta edes lähelle samaa aaltopituutta.

Hakkuri tulee ulkomailta, todennäköisesti myös keskipelaaja.