Palvelutalo Ilolansalossa taiteiltiin kuvataiteen päivän kunniaksi

0
Salon Seudun Taideharrastajat ovat saaneet Taiteiden Yän kautta tyhjiä tarjottimia. Palvelutalolla esiteltiin Seija Kämärin maalaamia tarjottimia.

Salon Seudun Taideharrastajat ry järjesti kuvataiteen päivän kunniaksi maalaustapahtuman Palvelutalo Ilolansalon asukkaille. Keskiviikkona vietetyn kuvataiteen päivän kunniaksi järjestettiin erilaisia taidetapahtumia ympäri Suomen.

– Monet olivat todella iloisia, että tällainen tapahtuma heille järjestettiin. Paikalla oli monta kymmentä palvelukodin asukasta, Seija Kämäri Salon Seudun Taideharrastajista kertoo.

Maalaustapahtumassa tyyli oli vapaa. Salon Seudun Taideharrastajat toivat palvelutalolle mukanaan myös valmiin maisemapohjan, johon kuka vain saattoi maalata erilaisia kukkasia. Ideana oli, että yhteismaalaus olisi helppo keino aloittaa taiteilu.

Samanlaista konseptia saatetaan hyödyntää myös Taiteiden Yässä, jossa Salon Seudun Taideharrastajat järjestävät lasten maalaustapahtuman.

Salon Seudun Taideharrastajat toivat palvelutalon terassille esille useilla eri tekniikoilla maalattuja tarjottimia.

– Taiteiden Yä on saanut lahjoituksena sata tarjotinta, joista taideharrastajat on napannut tuunattavaksi nyt 25 kappaletta.

Tarjottimien maalausta aiotaan jatkaa, kun taideharrastajat järjestävät maalauskurssin Muurlan opistossa myöhemmin elokuussa. Taiteen kautta tarjottimille annetaan uusi elämä.

– Tarkoituksena on, että valmiita tarjottimia voisi laittaa Taiteiden Yässä esille, Kämäri kertoo.