Pistooli on sivuosassa Salon Seudun Ampujissa

0
Salon Seudun Ampujien Jukka Kankare ampuu lähinnä harrastuksekseen.

Jarmo Laakso

Salon 51. ampumakisojen lauantaipäivä kilpailtiin leppoisissa tunnelmissa Hevonpään ampumaradalla Halikossa. Kisat olivat mukavan tiukkoja mutta itse ammunta ampujien mukaan hieman nihkeää. Siten tulostaso jäi hyvän kelin oletustaosta.

Pistoolissa paikalliset osallistujat ovat viime vuosina olleet vähäisiä ja yleisessä sarjassa ei nytkään ollut kuin järjestävän seuran edustaja, Salon Seudun Ampujien Jukka Kankare. Hän on pari vuotta edustanut SaSAa, kun hän vaihtoi TSA:n salolaisseuraan.

– Täällä kisoissa olen ainoa yleisen sarjan ampuja, eikä meitä muutenkaan ole montaa. Harjoituksissakin käy vain muutama saman sarjan ampuja, mutta olen käynyt sitten noitten varttuneempien kanssa ampumassa, Kankare toteaa.

Hän kertoo ampuvansa enemmän harrastuspohjalla. Toki hän on kilpailuissakin jonkun verran käynyt, mutta enemmän ilma-asekaudella, jossa hän on osallistunut myös SM-kisoihin.

– Ruutiaseella Salon kisat ovat niitä harvoja kisoja. Reserviläisten kisoissa olin Tampereella, mutta kuten sanoin, ihan harrastuspohjalla ilman menestyspaineita, Kankare naurahtaa.

50 metrin pistoolissa hän ampui kolmanneksi (478) ja 25 metrin vakiopistoolissa kuudenneksi. Pidemmällä matkassa voittoon ampui perinteinen Salon kisojen kävijä, PAS:n Rauno Hartikainen tuloksella 535 ja toiseksi Turun Klaus Tupi 518.

25 metrillä tarkin oli P-HA:n Petri Eteläniemi tuloksella 565 ja kakkosena pidemmän matkan tavoin Klaus Tupi 555.

Kiväärissä katseet kääntyivät Suomen edustusampujaan, Kankaanpään Juho Kurkeen. Hän tavoittelee vielä maapaikkaa Tokion 2020 olympialaisiin. Seuraavan kerran Kurki pääsee tavoittelemaan tuota tavoiteltavaa paikka elokuussa Rio de Janeirossa Brasiliassa.

Eilen hänen ampumisensa oli hakemista. Vaikka näytti hyvältä, osumat kiersivät taulun keskustaa. Kiväärin voiton ampui yllätysnimi, Kuusamon Mika Piispanen tuloksella 619,8. Salossa viihtyvä Espoon Björn Friman oli toinen (619,5). Kurki jäi hänestä vajaan pisteen (618,6).

– Tänään ampuminen oli nihkeää, mutta tämä makuukisa on minulle sivulaji. Minskin Europa Gamesin otteluvirettä en saanut päälle, mutta seuraavaksi sitten Riossa yritetään, Kurki mietti.

Oman kilpailukautensa kiväärissä avasi myös SaSA:n Julia Rannikko ja hyvin aloittikin. Hän ampui tuloksen 610,5, vaikka osumat hieman oikealle valuivatkin.

Rannikko oli naisten sarjassa neljäs. Voiton ampui TSA:n Anna-Maria Siivonen 615,5.

– Tottuminen ja väsymys tekee sen, kun en ole oikein päässyt harjoittelemaan. Pääsin juuri intistä vänrikkinä. Nyt edessä on huominen asentokilpailu ja sitten alkaa harjoittelu, Rannikko kuvailee.