Poliisi ja mielenosoittajat ottivat yhteen Pariisin suuren sotilasparaatin jälkeen

0

Pariisin suuren sotilasparaatin jälkeen kaupungissa puhkesi yhteenottoja poliisin ja mielenosoittajien välillä. Poliisi käytti kyynelkaasua hajottaakseen hallituksenvastaisia iskulauseita huutavan ja mellakka-aitoja kaatavan mielenosoittajaryhmän. Uutiskuvissa Champs-Elysees-kadulta näkyi myös palavia roska-astioita.
Mielenosoittajia oli uutistoimisto AFP:n mukaan useita kymmeniä.
Pariisissa on viime vuoden lopulta asti nähty säännöllisesti hallituksenvastaisia mielenosoituksia, kun niin sanotut keltaliivit ovat joka viikonloppu protestoineet presidentti Emmanuel Macronin politiikkaa vastaan.
Puolenpäivän maissa päättynyt paraati sujui ilman häiriöitä. Poliisi ei ollut päästänyt keltaliiveihin pukeutuneita katsojia paraatin lähelle. Viranomaiset olivat jo ennen yhteenottojen alkua ottaneet kiinni yli 150 ihmistä.

STT

Kuvat: