Positiivisia yritysuutisia

0
Idea Machine valmistaa teollisuuspesureita käsityönä Perniössä.

Latureita ja akkuvaraajia valmistava salolainen Powerfinn Oy muutti vuosi sitten Perämiehenkadulta Salo IoT Campukselle. Samalla yrityksen toimitilat kasvoivat kerralla 1700:sta 4 500 neliömetriin.
Pääosan tuotteistaan maailmalle vievä yritys varautuu muutolla voimakkaaseen kasvuun. Odotukset ovat korkealla, sillä sähkö lyö läpi yhä uusilla aloilla. Megatrendi maailmalla ovat sähköiset ajoneuvot, ja Powerfinn on tuottanut esimerkiksi teollisuuden sähkötrukkeihin ja vihivaunuihin latureita jo 1990-luvun puolivälistä asti.
Odotuksia ei ainakaan vähennä tieto siitä, että Valmet Automotive rakentaa Powerfinnin naapuriin tehdasta, joka aloittaa akkujen suurtuotannon.

Salon Seudun Sanomat on esitellyt juttusarjassaan salolaisia yrityksiä, joiden tuotannosta valtaosa menee vientiin. Powerfinnin lisäksi sarjassa on esitelty henkilöhälyttimiä tekevä Twig Com, teollisuuspesureita valmistava Idea Machine, muuntaja- ja kuristinvalmistaja Noratel Finland ja RF-Tuote Oy, jonka laitteilla prosessoidaan tv-siglaaneja yhteisantenniverkkoihin.
Yritykset ovat pitäneet Salossa matalaa profiilia, mistä syystä niiden toimintaa on tunnettu huonosti.

Yrityksillä on paljon muutakin yhteistä. Kaikissa korostetaan jatkuvaa tuotekehitystä, osaamista, korkeaa laatua, asiakaslähtöisyyttä ja pienen yrityksen ketteryyttä. Yritykset ovat pitäneet myös tuotteidensa valmistuksen Salossa. RF-Tuotteen laitteet valmistettiin välillä Kiinassa, mutta tuotanto palautettiin Saloon.
Vientiyrityksillä yhteistä on positiivinen suhtautuminen tulevaisuuteen. Powerfinn oli muuttanut uusiin ja aiempaa suurempiin tiloihin kasvattaakseen toimintaansa. Noratel Finland Oy valmistautui siirtymään yhdestä kahteen vuoroon. RF-Tuote arvioi tuotantonsa nousevan ja etsi uusia kumppaneita kokoonpanoon.

Kasvuodotukset tarkoittavat investointeja ja työpaikkoja. Osalla yrityksistä on paikkoja auki tai ne ovat hiljattain rekrytoineet uusia työntekijöitä.
Rekrytoinnit voivat olla määrältään pieniä, mutta ne viestivät samasta asiasta: Salo on kääntynyt positiiviselle kasvu-uralle.