Salon joukkoliikenteen nimeksi on valittu Paikku

4
Joukkoliikenteelle haluttiin antaa nimi, joka sopii salolaisen suuhun.

Salon joukkoliikenteen uudesta nimestä oli alunperin tarkoitus järjestää kilpailu, mutta ripeän aikataulun vuoksi se ei ollut mahdollista. Sen sijaan nimiehdotuksia kerättiin kyselyn avulla Salon kaupungin henkilöstömessuilla.

Ehdotusten perusteella nimeksi valikoitui lopulta Paikku. Valintaa tuki se, että joukkoliikenteelle haluttiin antaa nimi, joka sopii salolaisen suuhun.

– Monet salolaiset ovat jo aiemmin tottuneet puhumaan Paikkurista. Nyt Paikkuri laajenee Paikuksi, kommentoi joukkoliikennekoordinaattori Assi Honkala joukkoliikenteen uutta nimeä.

Honkala kertoo, että nimiehdotuksia saatiin runsaasti.

– Nimiehdotuksia tuli aivan laidasta laitaan. Joukkoliikenteen nimeksi ehdotettiin ainakin Salea, Liikkuria ja Jussia, Honkala listaa.

Linja-autolla liikkuminen halutaan nostaa Salossa realistiseksi matkustusvaihtoehdoksi yhä useammalle salolaiselle. Nimiuudistuksen lisäksi joukkoliikenteen käyttöastetta yritetään nostaa hinnastouudistuksella ja uudella linjastosuunnitelmalla.

Salossa on kesäkuun alusta ollut voimassa tasataksa. Tämä tarkoittaa sitä, että lipun hinta on sama kuljetun matkan pituudesta riippumatta.

Lippujen ikärajoja laajennettiin niin, että lasten liput ovat nykyään tarjolla 7–16-vuotiaille.Aikuisten kertalippu maksaa 3,30 euroa ja lasten 1,70 euroa.

– Lippu-uudistuksen myötä joukkoliikenteen hinnat ovat kilpailukykyiset, Honkala toteaa.

Joukkoliikenteen uudistettu linjastosuunnitelma puolestaan astuu voimaan 8. elokuuta. Uudistuksen myötä 80 prosenttia salolaisista asuu enintään 500 metrin etäisyydellä linja-autoreitistä.

Kaupungin järjestämä joukkoliikenne tulee maksamaan Salolle noin 3,5 miljoonaa euroa.

"Pätkällä paljon kulkenut"

Paikku? Mikä ihmeen Paikku, Pätkä se on ollut siitä saakka kun muistan. Olen ollut Pätkän käyttäjä jo kohta 70vuotta. Uuden nimen keksijä on varmaankin muualta muuttanut kun ei tunne Salon lähihistoriaa.

Junantuoma

Tässä onkin se ongelma, että syntyperäiset asukkaat eivät halua kommunikoida meidän ”junantuomien” kanssa. Kun ei ole yhteisiä tuttuja joista juoruta, niin salolainen ei sitten puhu lainkaan. Tervehtii kyllä naapuria tiukka mutru suupielessä, mutta ei vaihda kuulumisia.

Mallu

Kyl se o Paikkuri 58 vuotta Salossa asuneelle.

Paikulla ajellut

Nykyisten viiskymppisten nuoruudessa se jo oli paikku. Ja ihan paikalliset nuoret puhuivat aina paikusta ja paikkurista. Eikö nimikilpailua ollut henkilöstötapahtumassa Salohallilla? Mikä sen tulos oli?