Salosta tulee valjakkoajon pääkaupunki

0
Sääennuste lupaa valjakkoajoviikonlopuksi ainakin katsojien kannalta täydellistä auringonpaistetta. Arkistokuvassa tämänkin vuoden tapahtuman puuhanainen Sanna Järvelä.

Salosta tulee tänä kesänä ratsatuksen kotimaisen valjakkoajon pääkaupunki.

Tulevana viikonloppuna on ohjelmassa kolmipäiväinen SJ-Driving-kilpailu Halikon SJ-tallilla. Latvialaisen Kristaps Caunen suunnittelemilla radoilla ajetaan perjantaina ajetaan koulukoe, lauantaina maratonosuus ja sunnuntaina tarkkuusrata.

Perjantain ja sunnuntain tapahtumat järjestetään tallin kentällä ja maratonosio lähimaaston estealueilla. Kilpailutapahtumat ovat perjantaina ja lauantaina kello 9–14. Sunnuntain tarkkuusrata korkataan kello 10.

Salon Ratsastusseurasta osallistuu neljä valjakkoa, ja SJ-tallin omistaja Sanna Järvelä on mukana kahden hevosen kanssa. Valtakunnallista huipputasoa tarjoavat hiljattain Pohjoismaiden mestaruuden voittanut Talvikki Järvinen ja Danser T sekä PM-joukkuekultamitalisti Leena Kalalahti Judym-hevosellaan.

Elo-syyskuun taitteessa ovat vuorossa lajin SM-kilpailut. Ne käydään Halikossa Wiurilan Hevosurheilijoiden järjestämänä.