Suomen koripallomiehet eivät yltäneet mitalipeleihin universiadeissa

0
Suomen (kuvassa Elias Valtonen) vapaaheittoprosentti jäi kolmen ensimmäisen neljänneksen aikana hyvin vaatimattomaksi, 40:een. Kuva on viime viikon ottelusta Salohallissa.

Suomen miehet karsiutuivat mitalipeleistä Italiassa pelattavissa universiadeissa. Suomi hävisi myöhään lauantai-iltana alkulohkon ratkaisuottelussa Ukrainalle pistein 65–72 (32–37). Näin turnaus jatkuu alemmissa pudotuspeleissä.

Sinivalkoisten pisteiden teko oli takkuista etenkin toisen neljänneksen lopussa ja kolmannen alussa. Joukkue onnistui kaventamaan eron kahdeksaan pisteeseen ennen viimeistä neljännestä. Sen ensimmäinen runsas pariminuuttinen meni kuitenkin Ukrainalle 8–0, ja ottelu alkoi näyttää ratkenneelta.

Suomen hyvä loppukiri nosti joukkueen lähimmillään vielä neljän pisteen päähän. Voitolla Suomi olisi kohdannut jatkopeleissä Kanadan. Sen saman joukkueen, jonka Suomi voitti kahdesti viime viikolla Espoossa ja Salossa.

Suomen naiset pelaavat universiadeissa miesten tavoin sijoista 9–16.