Tamppaajat kävelevät 170 kilometriä Turusta Helsinkiin

0
Tamppaajat kävelevät 170 kilometrin pituisen matkan Turun Tuomiokirkolta Helsinkiin. Kuvassa vasemmalta oikealle Jere Kumpula, Kalle Moberg ja Arttu Kivimäki.

Tamppaajien eli Arttu Kivimäen, Jere Kumpulan ja Kalle Mobergin suuri koitos käynnistyi maanantaina. Kolmikko aikoo kävellä Turusta Helsinkiin kolmessa päivässä. 110-tietä pitkin kulkeva reitti on noin 170 kilometriä pitkä.

Pitkän kävelymatkan syy on Helsingissä perjantaina alkava Weekend Festivaali. Festivaalin järjestäjä tarjoaa kolmikolle vapaaliput tapahtumaan sillä ehdolla, että he kävelevät koko matkan Turusta Helsinkiin samalla mainostaen festivaalia.

Maanantaina Tamppaajat etenivät 60 kilometriä päätyen Muurlaan asti.

– Me vain käveltiin, käveltiin ja käveltiin, Moberg kuvailee maanantaita.

Tiistaina tahdin on oltava vähintäänkin yhtä reipas, sillä kolmikko haluaa edetä Nummelaan saakka. Matkan aluksi palattiin ensin vieläpä taaksepäin.

– Kävelemme Salo–Muurla-välin tänään uudestaan. Meille sponsoroitiin hieronnat Salon keskustassa, jonka vuoksi jatkamme kävelyä täältä.

Google Mapsin mukaan matka Salon keskustasta Nummelaan kestää kävellen 15 tuntia ja 11 minuuttia.

Tiistaina iltapäivällä kello 16:11 Tamppaajat olivat ennättäneet parin kilometrin päähän Suomusjärven keskustasta.

Tamppaaminen itsessään on peräisin Kummeleiden sketsistä. Se tarkoittaa sinnikästä pinta-alojen peittämistä askeleilla.

– Kaverimme ehdotti meille nimeä Tamppaajat. Se on sopivan ytimekäs ja siinä on enemmän luonnetta, kuin vaikkapa kävelijöissä, Kivimäki ja Kumpula sanovat.

Ajatus Weekend Festivaalille tamppaamisesta heräsi jo keväällä. Kun matka todella alkoi maanantaina, se alkoi myös kerätä paljon huomiota. 110-tiellä ohikulkevat autotkin ovat moikkailleet Tamppaajia.

Matkaa taltioidaan kaikkien katsottavaksi Tamppaajien omalle Instagram-tilille. Ensimmäisen tamppauspäivän aikana tilin seuraajamäärä nousi kuudestasadasta 1200:aan.

Kolmikko vauhditti tuhannen seuraajan rajan ylittymistä eräällä lupauksella.

– Lupasimme, että Arttu laittaa flipflopit jalkaan rajan ylittyessä.

Flipflopeista on tullut Kivimäen tavaramerkki sen jälkeen, kun häntä ei päästetty baariin sisälle ne jalassa. Sen vuoksi hän on kesän aikana muun muassa uinut ne jalassaan.

– Aluksi lupasin kävellä koko matkan niiden kanssa. Sitten totesin, että olisi ehkä parempi jalkojeni puolesta, jos en tekisi sitä, Kivimäki sanoo.

Lenkkarit voivat vaihtua tiistaina hetkellisesti flipflopeihin, mikäli sää sen sallii.

Vaikka suuri osa päivästä meneekin tamppaukseen, ei matkanteko silti ole tylsää.

110-tien varrelta on myös bongailtu kadonneita tavaroita. Vastaan tuli esimerkiksi eksyneen näköinen kirpputorikyltti.

– Kävelimme matkasta 55 kilometriä tien vasemmassa laidassa. Kun parisataa metriä kävelimme oikeassa reunassa, huomasimme ojassa kirpputorikyltin.

Kyltin tarina päättyi onnellisesti. Kirpputorin omistaja näki Tamppaajien päivityksen Instagramissa, ja kadonnut kyltti löysi takaisin kotiin.

Enää onkin selvitettävä kadonneen Nokian kännykän mysteeri. Tamppaajat löysivät maanantaina Turun ja Salon väliltä tien laidasta kännykän, joka näyttää siltä, että sen ei pitäisi enää toimia. Kännykän näyttö on aivan säpäleinä, eikä toinenkaan puoli ole ehjä.

– Jostain syystä siinä on edelleen virtaa. Tänään kännykkä herätti meidät puoli seitsemältä, Moberg kertoo.

– Eli jos joltain kadonnut Nokian kännykkä Turun ja Salon välillä, meihin voi olla yhteydessä!