Tuusan metronomi tuotti taas tuloksen neljä alle parin

0
Nuoriso-osaston Saku Tuusa (etualalla) ja Eemil Alajärvi (vas.) ovat aloittaneet SM-lyöntipelin vahvasti. (kuva: Turun Sanomat/Eero Saarikoski)

Salo Golfin Saku Tuusa jatkoi metronomin kaltaisella tarkkuudella miesten SM-lyöntipeliä Vaasassa.

Tuusa golfasi keskiviikon tapaan torstainakin tuloksen –4, ja yhteistulos oikeuttaa kisan puolivälissä neljänteen sijaan.

Salolainen ei häkeltynyt kahdesta bogeysta, jotka tulivat ensimmäisellä ja kolmannella reiällä. Sen jälkeen pelaaja eteni väylältä toiselle vähintään par-tahdissa, ja kuudesti oli tuloksena birdie.

Kilpailun kärkipaikalle nousi Tuusan kanssa lukuisia nuorten kilpailuja kiertänyt Aurinko Golfin Eemil Alajärvi. Hän pelasi toisen kierroksen peräti lukemaan –8, ja Alajärvi jakaa ykkössijan Rasmus Karlssonin kanssa. Yhtä lyöntiä Alajärveäkin paremmin suoriutui Jonatan Jolkkonen , joka kipusi tulosluettelossa yli 50 sijaa ylöspäin.

Kärkikaksikon yhteistulos on –10, Ilari Saulon –9 ja Saku Tuusan siis –8. Kuusi alle parin -tahdissa jatkaa neljä pelaajaa.

Jääkiekkoilija Oskar Osala ei selviytynyt kahdelle ratkaisukierrokselle. KHL-liigan voittaja ja viime vuoden olympialaisissa Suomea edustanut Osala golfasi kotikulmillaan tuloksen +12.

Naisten kilpailua johtaa Elina Saksa yhden lyönnin erolla Krista Junkkariin ja Oona Vartiaiseen. Neljäs alle parin tulokseen yltänyt pelaaja on Jenna Mäihäniemi.