Uutinen muuntuu runoksi– SSS etsii Salon parasta sanomalehtirunoilijaa

0
Uutisrunot syntyvät lehtijuttujen sanoista. Kuva: SSS/Jan Sundman

Liput nousevat tänään salkoihin Eino Leinon sekä runon ja suven päivän kunniaksi.

Vuonna 1878 syntynyt Leino oli tuottelias kirjoittaja, joka hallitsi monet tyylit. Hän kirjoitti esimerkiksi esseitä ja lehtipakinoita sekä suomensi ulkomaista kirjallisuutta.

Parhaiten Leinon tuotannosta tunnetaan runot. Lapin kesä , Hymyilevä Apollo , Nocturne ja monet muut Leinon runot elävät edelleen vahvasti mukana suomalaisten juhlassa ja arjessa.

Runouden ja kesän kunniaksi Salon Seudun Sanomat haastaa lukijansa tekemään uutisrunoja. Ne syntyvät näin: valitse lehdestä juttu, jota alat työstää. Pohdi, mitkä sanat muodostavat runosi ja tussaa ylimääräiset sanat yli.

Lopputuloksena on alkuperäisen uutisen sanoja hyödyntävä runo. Se voi liittyä uutisen alkuperäiseen aiheeseen tai muodostaa aivan uuden itsenäisen maailmansa.

SSS kerää lukijoidensa uutisrunoja heinäkuun loppuun asti. Runosta voi ottaa valokuvan ja lähettää osoitteeseen uutisruno@sss.fi

Runon voi myös leikata irti ja postittaa osoitteeseen Uutisruno, Salon Seudun Sanomat, PL 117, 24101 Salo. Muista laittaa mukaan myös yhteystietosi.

Salon Seudun Sanomien toimitus valitsee runojen parhaimmiston, joiden joukosta lukijat pääsevät äänestämään suosikkinsa. Voittaja palkitaan yllätyspalkinnolla.