Vilpas hankki sentterin, jonka syliväli on 223 senttimetriä!

0
Jamuni McNeacen tehtävänä Vilppaassa on suojella omaa koria ja tuhota vastustajan kori.

Kun muut Korisliigan seurat vasta suunnittelevat joukkueen rakentamista, Vilpas on tänäkin kesänä ensimmäisenä valmis.

Vilppaan viimeinen hankinta tälle kesälle on sentteri Jamuni McNeace.

Ammattilaisuransa Salosta aloittava McNeace on paperilla kaikkea sitä, mitä Vilppaan kannattajat viime kaudella kaipasivat ja mitä Vilpas tänä kesänä etsi. 208-senttinen McNeace on parhaimmillaan korirenkaan yläpuolella, olli kyse sitten hyökkäämisestä tai puolustamisesta.

Maineikkaassa Oklahoman yliopistossa NCAA-uransa viettäneellä McNeacen syliväli on peräti 223 senttiä ja kun korirengas on 305 sentin korkeudella, McNeacella on keskimääräistä paremmat lähtökohdat urheilla korirenkaan yläpuolella. Esimerkiksi kaudella 2017-2018 Vilppaassa ihastuttaneen Aaron Jonesin syliväli oli ”vain” 218 senttimetriä. 23-vuotias McNeace tekikin yliopistourallaan suurimman osan pisteistä juuri lyömällä palloa alaspäin.

Taikuri (Teemu) Rannikko lupasi jo neljä ”alley oopia” per ottelu, joten eiköhän me ihan yleisöystävällistä korista tällä nipulla pystytä pelaamaan, Vilppaan päävalmentaja Ville Tuominen kertoi seuran tiedotteessa.

Yksi syy, miksi McNeacen kaltaisilla avuilla varustettu pelaaja aloittaa ammattilaisuransa Vilppaassa on se, että hän kärsi viime kaudella nilkkavammasta. McNeacen keskiarvot seniorikaudella olivat vaatimattomat 15 minuuttia, 4,7 pistettä ja 3,5 levypalloa. Ennen loukkaantumista samat lukemat olivat (seitsemässä ottelussa) 28 minuuttia, 10 pistettä, 7 levypalloa ja 2 torjuntaa – varsinkin torjuntamäärä on peliaikaan suhteutettuna valtava.

Vilppaan jenkkinelikko McNeace, Tim Coleman, DJ Laster ja Salossa jo tuttu Reggie Dillard saapuu Saloon syyskuun alussa ja esiintyy ensimmäistä kertaa yhdessä 13.-14. syyskuuta pelattavassa kotiturnauksessa.