Wilma Murrolla kesältä tuttu tulostaso Superliigassa – ”Omasta tekemisestä jäi hyvä kuva”

1
Wilma Murron kesäkauden paras tulos on kesäkuun alussa Turussa hypätty 445.(kuva: SUL/Thomas Windestam)

Seiväshyppääjä Wilma Murron tulostaso pysyy tasaisena, mutta suhteellisen matalissa korkeuksissa. Murto päätyi jaetulle kahdeksannelle sijalle Euroopan joukkuemestaruuskilpailuissa tuloksella 421.

Salon Vilppaan hyppääjä ylitti Puolan Bydgoszczissa 406 ja 421 ensimmäisillä yrityksillään, mutta 436 oli liikaa. Ensimmäisten korkeuksien puhdas pöytäkirja takasi kuitenkin sen, että kolme kilpailijaa jäi taakse, yhtenä heistä ilman tulosta jäänyt Saksan Lisa Ryzih.

– Harmittaa tuo tulos, kun omasta tekemisestä jäi hyvä kuva. Juoksu oli hyvärytmistä ja parasta tänä kesänä, Murto kertoi Suomen Urheiluliiton nettisivuilla.

Murto hyppäsi kauden tähän asti parhaan tuloksensa (451) lähes seitsemän kuukautta sitten Australian Perthissä. Kyseisellä ylityksellä hän on toistaiseksi rankingin perusteella kiinni MM-kisapaikassa. 21-vuotias hyppääjä on ranking-listalla jaetulla 26. sijalla, kun kisoihin kelpuutetaan maakiintiöt huomioiden 32 urheilijaa.

Kreikan Ekaterini Stefanidi varmisti kilpailun voiton yhdellä hypyllä. Hän ylitti aloituskorkeutensa 456 ensimmäisellään, ja muut kilpailijat putosivat pelistä viimeistään siinä korkeudessa pois. Käytössä oli niin sanottu neljän pudotuksen sääntö, eli kilpailu päättyi neljänteen pudotukseen. Stefanidi ylitti ylivoimaisuutensa osoituksena vielä 470.

Veikko.Kärhi

Aina vaan samat tulokset 405-425. Ei saisi olla tyytyväinen, jos ei paranna.