Kuusjoella sijaitseva Antti-Teollisuus Oy on aloittanut yhteistoimintaneuvottelut muutama viikko sitten. Yt-neuvottelut koskevat koko 140 työntekijän organisaatiota.

– Syynä on viime kesän kuivuus. Se hiljensi maatalouspuolta ja kuivurikauppaa, toimitusjohtaja Kalle Isotalo toteaa.

– Kuivuus vaikeutti viime vuonna kaupantekoa niin Suomessa kuin kaikissa maissa Itämeren ympärillä, joka on päämarkkina-aluettamme.

Isotalo sanoo markkinoiden alkaneen virota tämän vuoden kesäkuussa ja kaupanteon käynnistyneen uudestaan.

– Siitä huolimatta meillä on syksyllä ylikapasiteettia, hän huomauttaa.

Isotalo kuvaa yt-neuvotteluja ikäväksi hommaksi ja painottaa lomautustarpeen olevan pieni. Lomautukset ja töiden uudelleen järjestely tulee koskemaan lähinnä maatalouspuolen työntekijöitä. Isotalo toteaa, että meriteollisuuteen liittyvissä toiminnoissa on täysi vauhti päällä, joten osa Antti-Teollisuuden työntekijöistä siirtyy uusiin tehtäviin.

– Irtisanomisia ei tule. Haluamme pitää hyvät työntekijämme. Näkymä ensi vuoteen on positiivinen, Isotalo korostaa.

Antti-Teollisuuden yt-neuvottelut päättyvät syyskuun alkupuolella. Kalle Isotalo ei halua ennakoida tulevien lomautusten pituutta.

– Syyskuussa on päätöksenteon aika. Kapasiteettia on rajattava, mutta kaupan virkoaminen vähentää oletettua sopeuttamistarvetta, hän muistuttaa.

Antti-Teollisuus on perheyritys, jonka omistavat sisarukset Kalle Isotalo, Kaisa Isotalo ja Karoliina Isotalo . Yritys on saanut nimensä heidän sedältään Antti Isotalolta , joka aloitti yrittäjänä 1950-luvulla. Viljankuivureiden valmistus alkoi 1950-luvun lopulla. Nykyään yrityksen tuotantolinjat ovat Maatalous ja Marine.