Kannu ei kiertänyt enää Kuusjokea

0
Kuusjoki juhli lauantaina Urheilupuistossa Salon Mestaruussarjan voittoa.

Kuusjoki on jalkapallon Salon Mestaruussarjan historian neljäs tuplamestari.

Asia varmistui lauantaina Salon Urheilupuistossa, kun Kuusjoki voitti päätösottelussa Perniön. Kuusjoki ei jättänyt jossitteluille mitään sijaa, sillä sarjassa toiseksi sijoittunut Perniö hävisi selvin maaliluvuin 4–0.

Salon Mestaruussarjaa on nyt pelattu 11 kertaa. Kuusjokea ennen kahteen mestaruuteen ovat yltäneet Pertteli, Kisko ja viime vuoden ykkönen AC Jari. Mestaruutta ei olla Kuusjoella juhlittu vähään aikaan, sillä edellinen mestaruus on vuodelta 2012.

– Maistuu tosi hyvältä. Varsinkin sen takia, että mestaruus on vähän kiertänyt meitä. Ollaan oltu neljän joukossa melkein joka vuosi, mutta aina se on jäänyt pienestä kiinni, tiivisti Kuusjoen kapteeni Mika Sipilä joukkueen fiilikset.

Tämän kauden sarja oli jälleen kerran varsin tasainen, vaikka Kuusjoen voittomarginaaliksi jäikin lopulta kuusi pistettä.

Mestarien takana hopealle sijoittunut Perniö, pronssijoukkue Kisko ja neljänneksi sijoittunut Sinipunakone keräsivät kaikki yhtä paljon pisteitä, ja joukkueiden sijoitus ratkesi keskinäisten otteluiden perusteella.

Kuusjoki ansaitsi voittonsa jo senkin vuoksi, että joukkue oli selvästi vahvempi kolmea muuta kärkijoukkuetta vastaan. Itse asiassa Perniö, Kisko tai Sinipunakone eivät yksikään pystyneet edes maalintekoon mestareita vastaan.

Ainoan tappionsa Kuusjoki kärsi neljännellä sarjakierroksella, kun viidenneksi sijoittunut Harvesters oli parempi maalein 4-2.

– Tasainen ja hyvä sarja. On kiva pelata, kun ei ole sellaisia 10-0 -pelejä. No avauspeli Barbaareja vastaan taidettiin voittaa juuri noilla lukemilla, muuten kaikki oli sellaisia kahden-kolmen maalin pelejä, vakuutti Sipilä.

Teksti: Jari Vuorio

SALON MESTARUUSSARJA

Päätöskierros ja lopputilanne

Harvesters–Kisko 3–0
FC Kärsy–FC Barbaarit 6–2
Sinipunakone–MJP 3–2
Kuusjoki–Perniö 4–0

Kuusjoki        8 7 0 1 29–7  21
Kisko            8 5 0 3 21–15 15
Perniö           8 5 0 3 27–13 15
Sinipunakone 8 5 0 3 22–16 15
Harvesters     8 4 1 3 29–28 13
MJP               8 3 1 4 30­–19 10
Oolelaisuus U 8 3 1 4 22–25 10
FC Kärsy        8 2 1 5 7–30    7
Barbaarit       8 0 0 8 13–65  0