Katalonian kehän korkkaus – Jarkko Putkonen jatkaa suurkaupunkien kiertämistä syyskuussa

0
Jarkko Putkosen viimeisin ottelu päättyi voittoon kotikulmilla Koskella.

Jarkko Putkonen vastasi puhelimeen. Hetki jutteluun tulevista ammattinyrkkeilyhaasteista oli riittävän hyvä.

– Pattinki (sahatavara) on tässä toisessa kädessä, mutta kyllä pieni hetki aikaa on, ilmoitti uuden kotitalonsa rakennushommia tekevä salolainen.

Jää nähtäväksi, millaista pattinkia on luvassa 14. syyskuuta Espanjan Barcelonassa. Putkonen, 35, kohtaa siellä kevyen välisarjan ottelussa Alejandro Moyan. Kamppailu on kaavailtu kahdeksaneräiseksi.

– Olen harjoitellut kesällä aika hyvin sen, mitä rakennushommilta olen ehtinyt. Uskon, että kahdeksan erän matsissa pystyn pitämään jonkinlaista tempoa yllä, Putkonen miettii.

Viime viikko sisälsi sparrausta sekä kotikulmilla kemiläisen Miikka Koskelan että Turussa Timo-Juhani Hirvikankaan porukan kanssa.

Viimeisin ottelu oli maaliskuussa Koskella, jolloin tuli pistevoitto nicaragualaisesta vastustajasta. Tulevan kehämittelön ajankohta oli suunniteltukin alkusyksyyn, mutta suunnitelmat ovat ammattinyrkkeilystä tuttuun tapaan muuttuneet useampaan kertaan.

– Tässä on ollut vaikka mitä matseja mietinnöissä. Välillä ollaan oltu pitkällä neuvotteluissa, mutta sitten vastustaja onkin haettu lähempää. Yhteen erittäin isoon matsiinkin olisi ollut mahdollisuus, mutta siinä oli lähes olematon parin–kolmen päivän varoitusaika. Menin vaa’alle ja katsoin, ettei onnistu, Putkonen hymähtää.

Kyseinen ottelu olisi ollut suunnilleen ” Jack Catterall -tyyppiluokkaa”. Putkonen mitteli Catterallia vastaan titteliottelun vuonna 2015 Manchesterissa.

Suurkaupunkien listaan lisätään siis piakkoin taas uusi merkintä. Takana ovat ottelut Manchesterissa, Liverpoolissa ja Pariisissa. Viimeisin vieraskehän matsi oli viime lokakuussa Belgian Liegessä, jossa Jessy PetitJean oli parempi.

– Tämän Moyan voinee luokitella suunnilleen saman tason vastustajaksi kuin PetitJeanin. Silloin Liegessä homma kaatui vähän siihen, etten luottanut tarpeeksi kuntooni kymmeneräisessä matsissa.

Mittaria Moyan tasosta voi katsoa siitä, että hän vei alkuvuonna selkeän pistevoiton unkarilaisesta György Mizseistä. Samainen Mizsei päätyi Putkosen kanssa ensin ratkaisemattomaan Salossa 2016 ja vei toukokuussa 2017 erittäin täpärän pistevoiton.

26-vuotias Moya on voittanut kaikki 11 ammattilaisotteluaan. Ne kaikki on kuitenkin oteltu Espanjassa, ja vastustajat ovat olleet keskimäärin tuntemattomia nimiä.